Kulturskolen har den siste tiden jobbet med å sette sammen en forestilling for å hylle 100-årsjubileet til den kjente visesangeren og forfatteren fra Ringsaker.

1. søndag i advent var det derfor duket for at elevene fikk vise fram det de sammen hadde forberedt.

gryende talenter

Med over 20 innslag ble det klart at kulturskolen huser både mangfold og talent.

Prøysens verker ble under forestillingen framført med blant annet blåseinstrumenter, marimba og skuespill.Elevene underholdte en nesten fullsatt Løten kino og viste at

kulturskolen vet hva de driver med.

Innholdsrik pause

Det var ikke bare i salen elevene underholdt.

I pausen i forestillingen hadde de salg av blant annet kaker og kaffe, i tillegg til en flott kunstutstilling.Unge pianister fikk også framføre flere av Prøysens stykker foran et fornøyd publikum.

Tekster ble til bok

Med god hjelp fra den lokale lyrikeren Ted M. Granlund har også ti jenter fra skolene Ådalsbruk og Østvang fått bidra til forestillingen.

Med Prøysens lørdagsstubber som inspirasjon, har jentene fått lage sin egne tekster. Blant annet ble «Bussturen» skrevet av Maiela Baryar, «Skikkelig vondt» av Hedda Skogvold og «Minne» skrevet av Vilde Marie Flagstad, framført, søndag kveld.Alle tekstene de skriveglade jentene har produsert, er også publisert i boka «Huskekonkurransen», som ble solgt i pausen.Sammen med tekstene inneholder boka flotte illustrasjoner laget av kunstelevene ved kulturskolen.

Allsang

Løten skolekorps bidro også med flere flotte musikkstykker, og avsluttet forestillingen med «Trassvisa hennes Tora» og «Æille har et sysjenbån på Gjøvik», som endte med stående applaus til alle bidragsyterne.

Etter avslutningen, ble elevene igjen hentet opp på scenen der de sammen med publikum endte kvelden med Prøysens klassiker «Julekveldsvisa».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00