– Dette er både artig og inspirerende, sier sjefen for Østnorsk filmsenter, hamarsingen Terje Nilsen – og fortsetter:

– I denne buketten er Hedmark involvert på ulike måter. Det viser at det nytter og forteller at det er masse dyktige filmskapere og historier med røtter i Hedmark. At det finnes historier, at folk inngår samarbeid og søker markeder utenfor regionen viser kanskje at hedmarkingen ikke er så trege som ryktet tilsier, men at vi er offensive og utadrettet.

– Filmproduksjon er ikke forbeholdt de store byene, men gjøres der den beste kompetansen finnes – og det er like gjerne på Hamar og Lillehammer, sier Terje Nilsen.

Ny Anders-premiere

«Karsten og Petra – på skattejakt» med Oliver Dahl fra Brumunddal som «Karsten» går på kino nå. Den sjuende og siste filmen i serien «Karsten og Petra».

«Blindsone» med Anders Baasmo Christiansen i en av hovedrollene har premiere 24. august: «En mors kamp for å forstå sin datters krise, når den rammer hele familien.» Allerede varslet om en sterk jobb av Pia Tjelta som moren.

«Battle», drama med dans som ramme, presenteres av produksjonsselskapet Friland, selskapet med hamarsingen Asle Vatn som medeier. Førpremière på Hamar kino 1. september i forbindelse med femårsjubileet til PS:dance.

Ut i verdensrommet

«Månelyst i Flåklypa» er den tredje filmen i stop-motion-trilogien om nasjonalmaskotene gitt oss av Kjell Aukrust. Nå reiser våre helter ut i verdensrommet. Premiere 21. september.

«En affære», en ny film fra hamarsingen Henrik Martin Dahlsbakken. Andrea Bræin Hovig som gymlærerinnen som går inn i et forhold med en elev spilt av Tarjei Sandvik Moe. Premiere 5. oktober.

Unge Ferrari som sebra

«Kutoppen», familiefilm, støttet med musikk fra mange av Norges kjente musikere – og Unge Ferrari, Stig Joar Haugen fra Hamar, bidrar også med stemme til en sebratvilling, sammen med kameraten sin, rapperen Arif. Premiere: 19. oktober.

«Mordene i Kongo», historien om Joshua French og Tjostolv Moland presenteres av Friland, med en av eierne, hamarsingen Asle Vatn som produsent. Premiere 26. oktober.

«Troll – Kongens hale», Hamar-filmen det har vært jobbet med i femten år, står endelig på kinoplakaten. «I trolldalen Ervod er Kong Grom forrådt. Skurken «Grimmer» har lurt ham ut i sola og kongen er blitt til stein. Trollprinsen «Trym» må ut på sitt livs eventyr for å redde faren og kongeriket.» Premiere er 25. desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.