– Det er alltid like moro å spelle, sier Eldar Vågan.

– Arbeidsmengden er omtrent den samme enten vi reiser på festivaler eller gjør sommershow. Men til festivalene slipper vi å selge billettene selv.

Fra slutten av juni og fram til midt i august, gjør de tre-fire jobber i uka. Det betyr godt over 20 jobber i sommer.

– Slik vi spiller nå, kan det godt hende vi kan ta en ny festivalrunde neste år. Men for å være ærlig, har vi ikke snakket så mye om det ennå, sier Eldar.

Travel sesong

Akkurat nå er de midt oppe i travleste festivalsesongen, og med sommerens hardeste helg i sikte. Til helga skal de først til Brønnøysund på roots-festival, så til Setesdal på Ose motorfestival og deretter fortest mulig til Tysnes på Tysnesfestivalen. Og det er en god del kilometer mellom hvert spillested.

Heldigvis har de byttet buss etter at de spilte på Hitra. Da måtte bussen ned i andre gir for at de i det hele tatt skulle komme fram, som Eldar sier.

– Det er jo slik vi omtrent ikke har vært med på siden 70-tallet, sier Eldar.

– Og vi er enige om at vi fortsatt tåler et par-tre dager uten søvn. Men ikke så mye mer.

jazz

Undervegs har Vazelina også vært innom Kongsberg Jazzfestival, som er et sted de slett ikke har besøkt så ofte.

– Vi hadde vurdert å gjøre ei jazzlåt også, men nøyde oss med å spille 16 jazztakter inni en Vazelina-låt, sier han. Noen skjønte det sikkert, og de andre skjønte sikkert ikke hva det var.

Ny utstilling

De siste årene har Eldar Vågan også prøvd seg som billedkunstner, med utstilling blant annet på Prøysenhuset. Til høsten er han klar for en ny utstilling, med åpning 9. september.

– Jeg vet hva bildene skal handle om, men jeg har ikke laget dem ennå, sier han.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.