Filmet i sin helhet i Furuberget, og med 50 lokale navn på rulleteksten, er "The Graaland Series" tett knyttet opp til Hamar. Første episode ble sluppet på YouTube-kanalen "Graaland Series" 18. mai. I løpet av sommeren har de i alt fire episoden blitt sett 1.200 ganger, et tall regissør Ole-André Rønneberg ikke er helt fornøyd med.  

-  Det er forferdelig vanskelig å oppnå spredning på nettet. For å lykkes på YouTube må en publisere noe absolutt hele tiden, eller så forsvinner en, sier Rønneberg.

Feilslått markedsføring

Rønneberg Films fikk 60.000 kroner fra Østnorsk Filmsenter til å produsere den episodebaserte nettserien. Filmen er i all hovedsak produserte på dugnad. 

- Vi prøvde oss på betalt markedsføring på Facebook, men det gikk ikke helt etter planen, sier Rønneberg.

- Vi hadde tenkt at hvis ting la seg til rette hadde det etterhvert vært interessant å kjørt konseptet videre, men vi får se hva som skjer. Jeg har også andre prosjekter til vurdering hos Vestnorsk Filmsenter. Graaland er et litt sånn prøve og feile-prosjekt, for å se hva man kan få til ut av lite, sier Rønneberg, som har flyttet fra Hamar til Sunnmøre. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00