– Jeg har ikke opplevd maken noen gang. Og det hadde ikke artistene heller, sier Bjørn Inge Sandvold, daglig leder på Herredsvang.

– Det må vel bare bety at dette er artister som treffer veldig godt blant Herredsvangs publikum, sier Sandvold. Det betyr gjerne folk fra 40 og oppover, og som gjerne vil ha en matbit før konserten.

– Vi ser og hører ofte at arrangørene i Hamar sliter med å trekke publikum. Det gjør vi ikke i Romedal, sier Sandvold, som har blitt godt vant med fulle hus.

Og det er vel å merke ikke bare lokalpatriotiske romedøler som slutter opp om det som skjer. Adressene på Billettservice viser ifølge Sandvold at 10 prosent av kjøperne er fra Romedal. Folk kommer fra både Hamar, Ringsaker, Stange og Elverum.

Få billetter igjen

Men det er ikke bare Kvitnes og Wilhelmsen som selger ut. Til julekonserten «Blåtoner» tirsdag 13. desember med Knut Anders Sørum, Nora Jabri og Lewi Bergrud, er det bare få billetter igjen.

6. november blir det årets julebord med Friserte Fruer fra Ringsaker. Også her er det få plasser igjen.

Og 29. oktober kommer Anne Nørdsti hematt til Romedal. Så langt er 250 billetter solgt.

Tar 300

Fullt hus på konsertene betyr 300 publikummere. I tillegg er det tapasbuffé eller annen mat før alle konsertene. Til maten er det rom for 100 personer, forteller Sandvold.

Ved spesielle konserter, som da Finn Kalvik hadde konsert alene, ble det bygd opp en scene midt på gulvet, som da ga plass til 200 tilhørere. Og det ble det.

– Det er klart vi må treffe med artistene, sier Sandvold.

– For konserter i denne klassen koster penger. Det er ingen gullgruve akkurat. Men sammen med maten, klarer vi å gjøre butikk på det. Og jeg slipper de søvnløse nettene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.