Med et program stappfullt av god musikk og morsomme overraskelser så det ut til at publikum moret seg under Solheimkorets 50-årsjubileum i Teatersalen i Brumunddal. Koret har siden oppstarten i 1968 vært på en lang og innholdsrik reise igjennom alt fra lokale oppsetninger til reiser til utlandet med korkonkurranser. Lørdagens jubileumskonsert hadde vært utsolgt i omtrent to uker, og ifølge Trond Fredriksen, som selv synger i koret, gjør en utsolgt konsert noe med koret.

-At konserten er utsolgt gjør at vi skjerper oss et lite ekstra hakk. Det fører også til at vi kanskje er litt mere nervøse før vi går på scenen. Vi vil ikke skuffe noen. At det er utsolgt er veldig gledelig, det hadde vært en liten nedtur å synge for halvtom sal, sier han.

-Det er bare å rose de som har jobbet med å promotere konserten. Det er en stor dugnadsånd i dette koret, sier Fredriksen.

feiret med gjester

Solheimkoret var ikke alene om å stå på scenen under jubileet. Med seg hadde de Geirr Lystrup, Anna Sundström Otervik, Dalakopa og Eau De Vill. Sistnevnte innledet sin gjesteopptreden med en vits som fikk publikum til å rett og slett gapskratte av latter. Latteren satt også løst da koret ble hyllet av sine egne med en sang der Lasse Sølvberg sang solo. På denne sangen ble han stående alene framme på scenen sammen med dirigent Inger Pernille Stramrud, Finn Rune Fagerhaug, Johan Ingvar Flaa, Terje Lillevik Skundberg og Oddvar Tessem. De fire siste hadde et humoress i ermet, og skapte bjelleklang på en helt særegen måte.

-Dette kan vi vel si at var bjelleklang på en ny måte? sa konferansier Asle Berteig fra scenen. Han loset publikum trygt igjennom korets første 50 år under første akt i forestillingen. Etter pausen var det tid for gjester, og først ut var Geirr Lystrup og Anna Sundström Otervik. De sang en vakker duett, før koret fikk være med på en sang til. Etter de to hadde gått av scenen var det Eau De ville som tok scenen og underholdt før koret fikk være med på «Fields Of Athenry». Siste gjest på scenen var gammaldansgruppa Dalakopa. De spilte «Hyllest Til Spellemannen», før koret ble med og sang en vakker versjon av «Gloria». Etter endt jubileumskonsert virket det som om både kor og publikummerne var fornøyde, og klare for nye 50 år med Solheimkoret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.