Tre-fire kvinner blir enker med livsfarlig gjeld, da mennene deres blir drept under et ran. «Widows» er full av slu politikere, store planer og penger.

Filmen er regissert av Steve McQueen, og er en ganske typisk actionfilm. Den tjener ikke til annet enn underholdning, hvis man synes krim og action er gøy. «Widows» er den type film som gjør at du alltid er på vakt, og føler at noen brutalt skal bli skutt i hodet hvert sekund. Det viser seg å være en bekymring det er både grunnlag for, og ikke. Filmen er ganske voldelig, men har også lengre planleggings-perioder der det skjer lite, uten at det er noen oppsiktsvekkende replikker eller scener som gjør langsomheten verdifull. Filmen bruker noen ganger unødvendig lang tid på å fortelle, og er også sløv når det gjelder motiver.

Den livsfarlige gjelden er et motiv fra starten, men når filmen får sitt vendepunkt, eksponeres man for en ny, sjokkerende sannhet. Denne er dårlig motivert, og virker kastet inn i gryta som et halvhjerta forsøk på å krydre den nokså alminnelige hverdagskosten en slik krim – og actionfilm er.

Med den langtekkelige handlingen, og de halvhjerta motivene, er ikke «Widows» et scoop. Filmen greier ikke annet enn å plaffe og sprenge litt. Den har spennende partier, men er verken underfundig, morsom, nytenkende, spesiell, eller særlig bra laget -men den overrasker deg i alle fall!

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.