• PÅSKEFERIE: Vikingskipet fungerer som en gigantisk lekeplass for de 5200 deltagerne i årets TG.
    FOTO: KRISTIAN EINANG
  • SOVEPLASS: Arrangørene har satt opp et eget telt til overnatting utenfor Vikingskipet, men de aller fleste velger å finne seg soveplass på tribunene.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

- Min personlige rekord er 48 timer, men jeg satser på at den rekorden ryker i løpet av det nærmeste døgnet, sier Sebastian Okstveit (17). Han og vennegjengen er på plass på The Gathering for aller første gang, og hele gjengen er i hundre etter et døgn i Vikingskipet.

- Det er jo så utrolig morsomt her, og det skjer noe hele tiden. Vi vil jo ikke gå glipp av noe ettersom dette er vårt første år, og da blir det sånn at mann vil sove minst mulig i løpet av disse dagene, smiler Dina Gundersen (17). Hun forteller samtidig at resepten for å holde seg er store mengder energidrikk, spaserturer og dataspill. 

Arrangørene har ordnet et eget telt til overnatting utenfor Vikingskipet, men de aller fleste velger å finne seg soveplass på tribunen. 

- Jeg sov i natt, men det var ikke lange stunden. Det er ikke så lett å sovne når det skjer noe absolutt hele tiden, sier Gundersen. Kompisgjengen forteller at mesteparten av tiden går med på å dataspill, og at favorittspillet er "League of Legends".

- Det har blitt noen timer med spilling, og med dette spillet for vi mulighet til å spille sammen på lag, sier Thorbjørn Magnussen (17).

Dagstur

Vikingskipet er full av aktiviteter også for dem som kun er på besøk, og familien Kirkeby var blant mange som har valgt light-versjonen av The Gathering. Mathias (16) og Vegar (13) var på plass sammen med far Espen Kirkeby. De lot datamaskinen være igjen hjemme, og bestemte seg heller for å ta en dagstur.

- Dette var dødskult. Du må prøve, pappa, fastslår Vegar Kirkeby etter å ha testet ut virtual reality-briller for aller første gang. 

- Det er veldig mye kult å oppleve her selv om vi ikke har med datamaskinen. Jeg har sett flere som har tatt med seg digre hyller med store høytalere og lyskastere, også er det mange som går med rare kostymer, sier storebror Mathias. Begge brødrene var allikevel klare på at virtual reality-brillene er de kuleste de har opplevd så langt.

Se flere bilder fra The Gathering øverst i saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.