GLO – kort for Geir Lund Orkester gikk på scenen i festsalen til applaus og leverte halvannen time med tøff og funky rock n` roll. Bare drøye tjuefem personer var til stede – potensielle hamarpublikummer, hvor var du?

Trommestikke på rømmen

Det hamar-baserte bandet GLO gikk med et repertoar i ermet, som skulle vise seg å være et fengende, frigjørende, groovy, spenningsfylt og vakkert. En kortstokk full av konger og ess.

Bandet starta gigen i den romslige og ærverdige festsalen med låten «Ha det kult og ha det gøy». GLO var tight fra første stund, og det svingte godt. Åpningslåten inneholdt også en stilig keyboard-solo, noe som det skulle bli mye av denne kvelden, med Vegar Ellevseths fingre på tangentene. Åpningslåten bygde seg opp til et punkt hvor det ble bråstopp, og Skjalg Lidsheims ene trommestikke gjorde en pen bue, mens trommeslageren hurtig grep etter en ny stikke. Trommestikka på rømmen landet med et klask i parketten på slaget da hele GLO gikk i gang igjen med låten. Jeg konkluderte med at dette var et slags symbol for hvor presise de fem musikerne var, og følte meg klar til å virkelig digge hele showet.

Det var tross alt mye av Hamars musiker-krem, som rocka teateret denne kvelden. Med den råbra instrumentale grunnmuren, var det bare å lire av seg god lyrikk for Geir Lund – låtskriveren.

For groovy for stolen

GLOs konsert på teateret besto som sagt av et imponerende repertoar. Bandet spilte gode låter rike på vendinger, tøffe instrumentale deler og dynamikk. For eksempel låten «Duellen i Oslo», bød på en western-aktig vending og låter som «Regnet faller» og «Isfiskeren» hadde strabasiøse spenningskurver. Etter hvert greide jeg ikke sitte på stolen min lengre – GLO var virkelig for groovy til å sitte stille bak et stearinlys!

Verdig full sal

Rent teknisk var konserten en 6-er – så tøft var virkelig GLO. Men det mangla nok litt på publikumskontakten og den elektriske magien i rommet, som må være der for å nå toppkarakter.

Men for en konsert! Egentlig så skulle alle som ikke grep sjansen til å se GLO vært bøtelagt for fraværet – for dette var virkelig verdig full sal og hæla i taket!

’Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.