Brumunddal
Når Ungdommens kulturmønstring (UKM) arrangeres i de ulike distriktene, pleier kveldens beholdning å by på noe for alle og enhver. Fredagens arrangement i Teatersalen i Brumunddal var intet unntak.

mange som imponerte

På scenen fikk vi se alt fra stand up-innslag til dans og musikk i alle mulige former. Gruppen Orps viste samtlige til stede at korpsinstrumenter ikke behøver å være kjipt, da de framførte sin egen rocka versjon av «Bonfire». Det skulle vise seg å være et veldig originalt og imponerende bidrag.
Utover kvelden fikk publikummerne ytterligere gode innslag fra dyktige ungdommer i form av både hip- hop og alternativ rock. En av dem som virkelig fikk vist seg fram på scenen var Julie Kvalevaag-Holm (13). Hun imponerte stort da hun med krystallklar stemme sang to vakre sanger hun selv hadde skrevet tekst og melodi til. Etter sitt eget bidrag var den unge artisten spent.
- Akkurat nå er jeg i litt scenerus, så jeg vet ikke helt hva jeg skal si om min egen innsats. Men jeg pleier aldri å være helt fornøyd, for det er jo alltid noe man kan sette fingeren på, sier Kvalevaag-Holm. På grunn av sin unge alder var dette hennes første deltakelse i UKM.
- Jeg fylte 13 for to dager siden, så da er jeg så vidt gammel nok til å være med, sier hun og ler. Senere på kvelden kom det fram at den unge sangeren var en av dem som hadde gjort seg fortjent til videre deltakelse i UKM.
- Dette var utrolig gøy. Nå gleder jeg meg til den neste utfordringen står for tur, jublet hun. I tillegg bestemte juryen at korpsmusikerne i Orps skulle også være med til fylkesmønstringen.

flinke fotografer

Årets mange kunstbidrag beviste at det heller ikke er mangel på kunstnerisk kreativitet i Ringsaker. Kunstdelen av UKM inneholdt blant annet tre flotte fotoutstillinger av Karlina Dalsheim Nilsen, Mia Granlund og Siril Nordhagen. I tillegg fikk vi se en flott kunstutstilling signert Elise Skaugen, og filmkomedien «Blindmann» av Videokameratene. Av kunstenerne var det Mia Granlund, Siril Nordhagen og Videokamera-tene som gikk videre, selv om samtlige hadde fortjent videre deltakelse.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00