Publikumstallet for 2013 var 31.172, for 2014 var det 37.573, for 2015 var det 30.227 – og for 2016 ble det altså 34.994. Årsaken til et ekstra høyt publikumstall i 2014 var suksessen med Øystein Sunde-forestillingen «Det året det var så bratt», med flere enn 11.000 besøkende.

Mest besøkt av alle Teater Innlandet-forestillingene i 2016 var «Om mus og menn», med cirka 4.500 besøkende.

Suksess med dans

Teatersjef Janne Langaas trekker spesielt fram dans i sin oppsummering av 2016.

– Økningen skyldes danseprosjektet «TILT» og samarbeidet med Panta Rei Danseteater og Sparebankstiftelsen, sier Janne Langaas.

– Det ble en gedigen satsing på dans, og det viser at det går an å satse på dans, smal dans, samtidsdans, i Innlandet, sier teatersjefen.

Hun viser til at danseprosjektene, «TILT», «Promise of Departure» og «Babytriller» til sammen ga et publikumstall i overkant av 10.000.

Teatrets gave

Hun forteller i sin oppsummering, som ble sendt ut som en pressemelding i går, også om teatrets gave til ungdoms-OL, signaturlåten «Go Beyond, create tomorrow», med tilhørende koreografi:

«1,1 millioner TV-seere så Mo og Sirius opptre sammen med unge dansere fra Innlandet under NRKs Idrettsgalla. I løpet av lekene (ungdoms-OL) så 50.000 mennesker våre dansecrew på fakkelarrangementer, åpningsseremoni, alle idrettsarrangementer og avslutningsfesten.»

Hun forteller også om teatrets bidrag til NRKs sommershow fra Mjøsa:

«Et halvt år senere var Teater Innlandet igjen på TV. Da «Sommerbåten» sendte fra brygga på Atlungstad åpnet vi showet. Sammen med Ps: Dance fylte teatret det 96 meter lange brygga med gule t-shirts og breaking. 590.000 fulgte sendingen.»

I tillegg til «Om mus og menn» som trakk 4.500 besøkende, så trakk familiemusikalen «Jeg er Robin Hood» 3.400 mennesker til forestillingene, «Et juleeventyr» trakk 1.700 og «Rekyl» trakk cirka 1.000.

Teater Innlandet trakk 21.091 besøkende i Hedmark og 11.576 i Oppland. Antall publikummere til teatrets forestillinger utenfor Hedmark og Oppland var 2.327.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.