- Dugnadsånden lever godt her, forteller arrangementsleder Jorunn Hageland på Ottestad ungdomshus.
- Miljøet er preget av raushet, åpenhet og trygghet!
På huset var mange ivrige, stolte og spente ungdommer som har stått på til det siste for å få på plass både forestilling, malearbeid og alt annet for UKM.

COOP-stipend

Arrangementet åpnet med utdeling av Coops kulturstipend. 10.000 kroner går til ungdom i Stange mellom 12 og 22 år, og det var to særs verdige vinnere som fikk prisene i år: Razia Asghary og Simen Wie.
Razia for sitt spesielle talent innen tegning. Hun har allerede deltatt på flere utstillinger med sine unike portretter både i Pakistan og i Norge.
Simen for sitt talent innen musikk. Han spiller elbass, fretless-bass og tuba, og spiller i hele fem ulike korps og seks band! I tillegg arrangerer han musikk for orkestre og band.

Sterke musikkinnslag

Publikum og jury fikk en UKM-forestilling spekket med musikkinnslag. Alt fra metallband og hardrock til var og akustisk sang og gitarspill.
Ottestad skolekorps stilte med freske låter, Canvas of Distruction og Spit of Pestilence fikk blåst ørene rene på publikum. De ga alt og kjørte løpet helt ut.
Tobias hadde skrevet en rap med hyllest til kjæresten sin. Oda og Amalie med fine sanger, Celine rocka på piano, Anna spilte gitar og sang, Simply Acoustic spilte en fengende Bremnes-låt. Men ikke minst dro Simen til med trommesolo. Da fikk han stående applaus fra tungrockerne!
Ocean Rock rundet av forestillingen med en egenskrevet låt. Ute i foajeen ventet en flott utstilling med foto, tegninger og kunstinstallasjon. Her var blant andre Jasmin Melby spent på publikums reaksjoner på arbeidene sine.

Fylkesmønstring

Selv om UKM ikke er noen konkurranse, blir noen plukket ut til fylkesmønstringen. Kriteriene er «originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet» (sitat Kulturrådet).
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00