Torsdag kveld kom Eldar Vågan til Prøysenhuset, for å «legge smørsida tel». Vågan hadde med Tor Welo, som kompanjong og akkompament. De to har spilt sammen i Vazelina siden Welo ble tatt inn i bilopphøgger-varmen i 1990, og de skulle holde to konserter i Prøysenhuset torsdag kveld.

«Import og Export»

Etter å ha ønsket velkommen personlig i døra med sitt signatur-glis, kom Eldar Vågan på scena, hvor han og Welo satte showet i gir med boogien «Bomull i øra».

Prøysenpris-vinneren skulle spille både nye og gamle selvskrevne låter, samt Prøysen og Sandbeck-viser – både «import og export», som han sa.

Men da Eldar Vågan la smørsida tel, var det ikke bare spelling som sto på menyen.

Musikk og morsomheter

Mellom kjente og kjære numre som «Det beste i livet er gratis» og «Sven Torsell», eller for eksempel en ny låt om «oppblåsbare Barbara», fleska Eldar Vågan til med morsomheter i fleng.

Historiene og vitsene trilla ut av kjeften på gitaristen, som fikk salen til å skratte seg skjeve.

Når Eldar Vågan legger smørsida tel, sier det seg selv at det blir smør på flesk, på matolje, på motorolje. Det var altså utrolig artig og levende i Prøysenhuset.

Men det var dessverre et skår i gleden …

Bra show med dårlig lyd

Formidlingen kan være så god som bare det, men når lyden er skikkelig dårlig, så blir ikke konserten fullkommen.

PA-anlegget på Prøysenhuset skurra vondt når Vågan eller Welo dro til i intensitet – særlig vokalt.

Til tider låt det som om man spilte ei vinylplate med spiker istedenfor stift.

Hvem som hadde skylda for dette, er ikke relevant. Trubadurene styrte lyden selv fra scena, men fikk aldri stilt seg godt nok inn. Det var nok anlegget på Prøysenhuset som var sprengt, tror jeg -uten å konkludere med hva og hvem som er syndebukken. Eldar utbringe en skål for de hvesende PA-høyttalerne, og gjorde det beste ut av situasjonen.

Vågan og Welo leverte halvannen time med alle tiders musikk og historier. Riktig trivelig og intimt var det på Prøysenhuset! Det er altså på grunn av lyden, at terningen må knipe igjen litt. Neste gang Vågan legger smørsida tel, er nok lydproblemet løst, og da vil det nok være godt i både bøtter og spann, uten noen lekkasjer.

Man antar at Vazelina-kara ringte bilopphøgger Paulsen for en real høytaleropphøgging etter de to konsertene - for høyttalerne var virkelig høggeklare.

TERNINGKAST: 4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.