– Det har vært stor etterspørsel etter oss i hele Norge. Dette er noe av grunnen til at vi spiller 13 konserter i Norge i 2017, sier Damian Darlington som er vokalist og gitarist i Brit Floyd.

– Da vi spilte her i fjor høst, hadde vi en flott opplevelse. Publikum var bra, byen er fin, og det er trivelige folk her.

Brit Floyd ble startet opp i 2011 av Damian Darlington og har siden gjort seg gjeldende som et av verdens beste Pink Floyd-tributeband.

– Jeg startet opp Brit Floyd fordi jeg hadde lyst til å lage mitt eget Pink Floyd tributeband, og muligens gjøre det enda bedre enn de fleste andre tributeband. Jeg synes at jeg har klart det, og er veldig fornøyd med å kunne spille omtrent 150 jobber i året med Brit Floyd, sier Darlington.

Avansert Lydbilde

Pink Floyd er kjent for å ha et avansert og intrikat lydbilde.

-For meg som gitarist er det ganske vanskelig å gjenskape David Gilmours ikoniske gitarspill. Selv om det ikke er så alt for teknisk vanskelig er det allikevel mye som skal stemme for at det skal høres bra og riktig ut, sier Damian.

-Det er vanskelig å gjenskape dette lydbildet, men jeg har heldigvis god hjelp ifra flere fantastiske musikere som er med på laget. Det skader jo heller ikke at jeg har spilt Pink Floyd i godt over 20 år, sier Darlington. Pink Floyd har mange elementer, og det visuelle med konserten er omtrent like viktig som lyden. Vi har fått laget våre egne animasjoner, og vår egen film som viser samtidig som vi spiller. I motsetning til Pink Floyd som kunne spille på store arenaer, så spiller vi på litt mindre steder. Derfor er det bedre for oss å ha det visuelle på skjerm, og ikke gjøre så mye ut av det fysisk.

Lover godbiter

Mange forventer de klassiske Pink Floyd-låtene. På spørsmål om det blir noen godbiter på Hamar sier Damian at det blir nok noe uventet, men at publikum garantert kan forvente mange godlåter ifra hele Pink Floyds karriere.

– Vi spiller selvsagt de gamle gode Pink Floyd-låtene som alle kjenner til. I anledning 40-årsjubileet til skiva «Animals» så er første halvdelen av skiva inne i settet. For dem som møter opp lover vi mange godbiter, og noen små overraskelser, sier en hemmelighetsfull Damian Darlington.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.