– Dette gleder jeg meg veldig til, sier hun.

For visst er hun opprinnelig fra andre sida, nærmere bestemt Søndre Land. Men de siste årene har hun vært bosatt i Ottestad, og det har hun tenkt å fortsette med det.

Kontrabassisten Ellen Andrea Wang har flere prosjekter på gang. På AnJazz i fjor spilte hun med to forskjellige band. Hovedprosjektet er bandet hun har i eget navn. I tillegg spiller hun i Gurls, sammen med Hanna Paulsberg på saxofon og Rohey Taalah på vokal. Det er denne trioen som lørdag kveld går på scenen i Festiviteten. Og når konserten er over, kan hun bare rusle hematt over Stangebrua.

Nominert

– Gurls var opprinnelig ment som et morsomt sideprosjekt, som et avbrekk fra alt det andre, sier hun.

Men prosjektet har fått mer oppmerksomhet enn det som først var tenkt.

For en uke siden ble gruppa nominert til Spellemannspris i jazz-klassa for albumet «Run Boy, Run». I fjor spilte de på prisutdelingen. I år har de en annen rolle.

– Det er klart at en nominasjon gir ekstra oppmerksomhet, sier hun. – Det er jo en seier i seg selv.

– Og det er noe eget med Spellemannprisen. Det er jo veldig mange ulike musikkpriser her til lands. Men det spørs om det ikke er denne som henger høyest.

Appellerer

Når Gurls går på scenen i Hamar lørdag, har de også en annen grunn til å feire. Da er det på dagen ett år siden de ga ut debutplata «Run Boy, Run».

– Jeg tror det er et eller annet som appellerer til mange, sier Ellen Andrea Wang. – Kanskje har det noe med musikkgleden å gjøre, kanskje er det noe med glimtet i øyet. For vi er ikke så veldig selvhøytidelige.

«Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde», heter det i presentasjonen av konserten på Festiviteten. Om «Run Boy, Run» heter det at det er «et sjangeroverskridende heksebrygg» som spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være.»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.