Flagstadsalen var fullsatt, denne gangen også, da Riksteatret kom på besøk, med et skikkelig høydepunkt i form av Arthur Millers familiedrama «Prisen». 450 mennesker fylte Flagstadsalen på en tirsdagskveld for å nyte det tette og flotte samspillet mellom Iren Reppen, Helge Jordal, Kim Haugen og Per Frisch; fire skuespillere som sørget for at spenningen ble holdt fra første til siste øyeblikk.

To brødre har ikke sett hverandre på 16 år. Da de møtes igjen, er det for å fordele arven etter foreldrene. Samtidig er det tydelig at de har valgt hver sin veg. Den ene har valgt karriere, den andre har satset på familien.

Så hvilken pris vil de få for tingene de skal fordeles? Og hvilken pris må de betale for valgene de selv har tatt?

gjøres opp

Det skjer i New York i 1968. På loftet i en bygård er nedstøvede gamle møbler lagret. Etter 16 år skal de selges og boet deles. Nå skal alt gjøres opp.

En situasjon som mange kjenner? Sikkert. Ikke minst er delingen et utgangspunkt for å finne ut av hva som er av verdi og betydning i et liv. Hva er det som teller, når alt kommer til alt?

Bygger seg opp

«Prisen» bygger seg gradvis opp, fra den første lette stemningen, til stadig kraftigere sammenstøt. Etter hvert rystes personene sammen i et veldig crescendo. Det synes som om det meste kan skje – og det gjør det for så vidt også. Eller ikke?

For «Prisen» er ikke et stykke som fører til en avgjørende endring fra første til siste scene, snarere tvert imot. Men du verden så mye som skjer av tett dramatikk likevel. For mange hemmeligheter skal avsløres. Og ingen kan si hva som er rett og galt i valgene som er gjort. Men det sier desto mer om å være menneske.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.