Til sammen 40 bidrag kom inn. Av disse er fire av de fem beste trykket i HA de siste dagene. Nå gjenstår det bare å offentliggjøre vinneren. Og det ble Geir Ove Ovesens novelle – selv om forfatteren ikke oppfatter seg selv seg som verken en utpreget krimleser, eller krimskribent.

– Det er kanskje derfor jeg har skrevet en ganske snill variant, sier han.

Men planen synes å være dødelig nok. En Hamar-politiker har kontaktet en leiemorder, for å få tatt livet av en mann som kjenner til et feilskjær i fortida hans. Undervegs blir det rom for både jernbanedebatt og andre Hamar-fenomener.

– Jeg hadde en begynnelse, og jeg hadde en slutt. Så drodlet jeg litt med kjæresten min om det som skulle skje imellom. For jeg ville gjerne unngå de verste stereotypene, sier han.

Hele novellen kan du lese ved å klikke på lenken til høyre.

Skrivetrening

Geir Ove Ovesen fikk utgitt sin første novelle i Cappelen Damms debutant-antologi «Signaler» i 2010. Da hadde han allerede gitt ut to egne bøker: humorboka «Det er aldri for sent å snu kappa etter vinden» sammen med Stig Vaagan i 2001, og «Hamars historie – fort og gæli» i 2005.

Akkurat nå har han ikke noe nytt skriveprosjekt, men forbereder seg mer på å skrive taler til politiske møter.

– Jeg jobber skikkelig med å skrive talene, og så øver jeg meg på å framføre dem, sier han.

For om en bare leser opp det en har skrevet, er det ofte som om språket kommer i vegen.

– For meg har novellekonkurransen vært fin skrivetrening, sier han.

Hamar-handling

– Det har også vært moro å kunne legge handlingen til Hamar, enten det går på jernbanesaken eller å kunne gi et humoristisk spark til debatten om Hamars visjon.

– Men det krever at du er ganske nøye på detaljene. Er det ikke troverdig, går det ikke.

– Så jeg måtte lese meg opp på både håndvåpen og spritsmugling. Og jeg har googlet på foreldelsesfrister. For selv i så lite tekst, er det utrolig mye som skal stemme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.