- Vi håper at dette blir en konsert med like ville tilstander i gamle dager, og en kveld som vi kan dele med alle de som fulgte konsertene våre, sier frontfigur Mats Halvorsen 12 år etter eventyret POD bråstoppet. Nå gjenforenes han og resten av de gamle kameratene til en romjulskonsert som det allerede lukter svidd av.

Endelig enige

Mats Halvorsen, Ørnulv Brun Snortheim, Espen Solheim Røhne og Ole Myrvold har for lengst gått sine egne veger, men minnene fra tida i POD har hele tiden stått sentralt i livene deres.
- Vi har snakket en stund om at vi ville gjenforenes til en konsert, men som regel har det blitt med praten. I sommer klarte vi allikevel å bli enige om at vi skulle spille en konsert i romjula, sier trommis Espen Solheim Røhne. 27.12 står POD nok en gang på scenen som et firehodet monster, og alt ligger til rette for at det blir en romjulskonsert til minnebøkene.

Kometkarriere

Pod opplevde ekstremt mye på veldig kort tid. Bandet ble etablert i 1996, og gjorde seg raskt bemerket for sine helhjerta og energiske konserter. Allerede i 1998 kom debutalbumet «Nevertheless» som ble en umiddelbar suksess, og låten «Motorcyclehappytrip» sto lenge på toppen av radiolistene. Kvartetten hadde på rekordtid oppnådd status som et av landets mest lovende rockeband, og knappe to år senere kom andrealbumet «Organic».
- Det hele var rett og slett et eventyr. Alle som spiller i band drømmer om akkurat det vi opplevde i løpet av den korte tiden, sier Mats Halvorsen. Det tok allikevel ikke lang tid før bandet møtte veggen, og i dag er det 12 år siden hele eventyret fikk en uventet bråstopp. Hverdagen for de fire musikerne ble ekstremt intensive, og det sammensveisete bandet begynte etter hvert å slå sprekker.
- Noen av oss hadde lyst til å fortsette med musikken, men jeg hadde mest lyst til å kaste gitaren i veggen, sier Halvorsen.
- Bruddet var en forferdelig opplevelse, men på den tiden føltes det som den eneste riktige tingen å gjøre, sier Solheim Røhne.

Musikk står sentralt

Siden bandet splittet opp har de fire kompisene gått sine egne veger, men musikken har allikevel stått sentralt i livene til hele gjengen. Ørnulv B. Snortheim og Ole Myrvold har jobbet som profesjonelle musikere i en årrekke. Frontfigur Mats Halvorsen jobber utenfor musikkbransjen, men er fremdeles en aktiv sangskribent. Halvorsen var plateaktuell med bandet Lillebror så sent som i 2011. Espen Solheim Røhne driver plateselskapet Indie Distribution, og distribuerer i dag musikken til noen av verdens største rockeband.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00