Det er Øystein Sunde som er mottaker av årets Sandbeck-pris, som skal deles ut 7. juni. I anledning tildelingen gjør Sunde en konsert i Åmot kulturhus, siden det er tradisjon for at prisvinneren kvitterer ved mottakelsen.

Konsert blir det også med Levi Henriksen og Babylon Badlands. Det skjer i Åmot kirke på avslutningsdagen 11. juni.

HER kan du lese om bakgrunnen for tildelingen - og tidligere prismottakere.

– Det er en konsertforestilling om arbeidsliv, biler og ikke minst det å være en sønn som skal bli en mann, sier Tom Erik Tangen.

– Her blir det sorgmuntre tekster pakket inn i et musikalsk univers de fleste av oss gjenkjenner som rock’n roll.

Mye for unga

Ut over disse to er det hovedvekt på arrangement med og for lokalmiljøet. For Sandbeck-dagene er ikke som andre festivaler med en lang rekke av tilreisende artister. I stedet er det stor satsing på det lokale, og mye for unga.

– Det startet i 2006, forteller festivalens leder Tom Erik Tangen.

– Da var det ett arrangement. Året etter var det to. I 2008 var den første utdelingen av kulturprisen «Regnbågåbrua».

– I 2005 fikk Sandbeck-dagene en ny vinkling med særlig vekt på innslag for unger og få tilreisende artister. Dette er en profil vi fortsatt videreutvikler, sier Tangen.

Med dette har Sandbeck-dagene også funnet en form som er et resultat av arrangementets økonomi, sier Tom Erik Tangen. Budsjettet ligger rundt 60-70.000 kroner, sier han.

Påsan

Et fast innslag på festivalen de siste årene er blitt «Påsan-forestillingene, som Anne Flugstad og Frode Berntzen står bak. I år spilles disse både på Glomdalsmuseet i Elverum og på Rena, for elever i barneskolen. Her er også besteforeldrene invitert til å være med.

– Vi hopper over foreldregenerasjonen, sier Tangen.

– For besteforeldrene kjenner Sandbeck best, og ungene er interessert i å lære mer om ham.

Blant de faste innslagene er også blitt utstillingen i Galleri Alida – oppkalt etter Vidar Sandbecks mor. I år er det Trond Einar Solberg Indsetviken og Robert Khoury – som har drevet som gallerister i Løten i mange år, som stiller ut.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00