Det er HAs egne lesere som kårer Mesterborgeren hvert år.

- Det er fantastisk og overraskende, sier en rørt Gaarden.

Han får prisen på grunnlag av hans innsats for Hamar gjennom mange år.

- Det var jeg som tok initiativ til Barmsenteret i 1996. Jeg samlet 2,5 millioner, for jeg ville være sikker på at vi kunne holde på i minst tre år. Den gangen var alt frivillig arbeid. Jeg så at behovet var stort, gjennom min jobb som kirkelig ansvarlig i fengselet, en jobb jeg har gjort i 14 år, sier han.

Kulturredaktør i HA, Geir Vestad, føyer til at Gaarden har markert seg også innen eldrepolitikken.

Gaarden har sittet i kommunestyret i Hamar for KrF under fire forskjellige ordførere, han har vært sosialsjef i Hamar kommune, og vært statssekretær under Kåre Willoch på 1980-tallet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.