Hva i all verden, vil nok ihuga Ole Ivars-fans spørre seg. Har gutta som «tror på änglarna» forvillet seg på horehus?

- Tittelen må forklares. Den er dristig og omdiskutert. Det er heller ikke enighet innad i bandet. Det handler selvsagt ikke om Ole Ivars. «Guttetur og gledeshus» er en av sangene på plata, en morosang som rett slett handler om at ingen bør føle seg for trygg i dagens kameraovervåkete samfunn. Her er det en som blir tatt med buksene nede på en heisatur med kameraten, forteller låtskriveren selv, William Kristoffersen.

Han har tro på at den litt provoserende tittelen vil pirre nysgjerrigheten og gi blest.

- Det er litt «tyldensk» over det. Vår avdøde platedirektør likte gjerne å sjokkere for å få oppmerksomhet. Under platelansering i 1994 ville Audun Tylden ha pressekonferanse på Stortinget. Det ble avslått, men avslaget gjorde at vi bli nedringt av journalister og fikk så mye oppmerksomhet som vi bare kunne drømme om, slik Audun ønsket, ler William Kristoffersen.

Camilla Collett

Det er langt fra bare tull og tøys på Ole Ivars' nye cd. En sang skiller seg ut, forteller William Kristoffersen. Den handler om Camilla Collett (1813-1895), lillesøsteren til Henrik Wergeland.

- «I skyggen ta'n Henrik» er en heder til forfatteren i anledning av det neste år er 200 år siden hun ble født. Hun var den første kvinnesaksforkjemperen i Norge, og var en stor skjønnlitterær forfatter. Jeg som bor på Eidsvoll regner henne som eidsvolling i og med at hun bodde her deler av barndommen mens faren var sogneprest her, sier Kristoffersen.

På tv

Ole Ivars slipper sin nye plate 26. oktober. Dagen før medvirker de i NRK Førkveld.

- Timingen kunne ikke ha vært bedre, sier William Kristoffersen, som gleder seg til å framføre to av de nye låtene for det norske folk; tittelmelodien «Guttetur og gledeshus» og «Sommergitaren».

Økonomisk ser det også ut til å gå vegen for Ole Ivars nå. Overskuddet i fjor ble på 734.000 kroner før skatt, etter en omsetning på 4,8 millioner. AS Ole Ivars må helt tilbake til 2006 for å finne et bedre resultat. I 2007, 2008 og 2009 var det røde tall.

- Det skyldtes at vi disse årene gjorde store investeringer med oppspart kapital i stedet for å ta opp lån, forklarer daglig leder i selskapet, William Kristoffersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00