For ti år siden hadde 17 år gamle Lisa Nybrott sin første egenproduserte konsert i Festiviteten i Hamar.

– Det var ganske stort den gangen, for en ung, uetablert artist å bare samle sammen et band og sette opp sin egen konsert, sier hun.

Hun hadde da startet på dramalinja på Stange videregående skole, men valgte å bytte til musikk etter et halvt år.

– Jeg hadde nok en liten identitetskrise akkurat da, før jeg innså at det var musikk jeg skulle drive med, sier hun.

Siden den gangen har hun fullført sine musikkstudier i Kristiansand og Trondheim, og er nå bosatt i Oslo, der hun jobber som sangpedagog og artist.Dette året har hun også benyttet til å spille inn sitt debutalbum.– Vi er nesten ferdige og regner med at det slippes på nyåret, sier hun.

En del av låtene fra plata vil også være med på konserten i Hamar Teater lørdag 12. november. Den har fått navnet «Soul Project» – oppkalt etter debutkonserten for ti år siden, og med band, korister, blåserrekke og hun selv som vokalist.

Lang veg

Vegen fra Hedmarken til Motown kan kanskje virke lang, men det startet med at jeg hørte utrolig mye på Hamar-bandet Børudgjengen og Oslo Gospel Choir, forteller hun.

– Det førte meg til artister som Stevie Wonder og senere Amy Winehouse og Alicia Keys. Soulen ligger bare i blodet mitt, sier hun.– Det er ikke så mange vokalister som driver med akkurat det samme som meg, så hvorfor ikke ta den helt ut og lage en helaften med soul?

Spice girls

– Mange forbinder kanskje soul med mye lyd og mye fart, men jeg er veldig glad i balladene, sier Lisa Nybrott.

– I tillegg er jeg veldig glad i å rive og slite litt i poplåter og «soule dem opp».

På konserten vil publikum blant annet få høre en Spice Girls-låt i en helt ny drakt, pluss det hun kaller «de gode gamle Motown-låtene og nyere pop-soul».

- Så må jeg selvsagt spille noe eget også, både noe gammelt og noe helt nytt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00