Når man har vært på konsert med Morten Abel er det lett å skjønne at han har holdt det gående i 35 år: lørdagskveld i kulturhuset var opptredenen hans preget av et gjennomgående bra show og et enestående engasjement. Det gjaldt faktisk hele bandet.

gammelt og nytt

Publikum fikk både i pose og sekk. Eldre hits som «Hard to stay awake» og «Doberman», med et godt gammeldags rockpreg, gjorde det vanskelig for publikum å bli sittende rolig i stolene. Men også låter fra den nye platen ble spilt, og her var stemningen atskillig roligere. Likevel klarte bandet også her å holde energien oppe, og særlig «Voldsomt Uvær» endte med god trøkk. Abel presenterte sågar en urframføring, «Lenge leve kjærligheten», med både norsk og engelsk tekst.

høy showfaktor

Nå er Morten Abel mer enn en god musiker. Han flettet på formidabel vis pantomime inn i konserten sin. Allerede helt fra starten viste han seg som en multikunstner, som er like ekspressiv i musikken som i bevegelsene. Han fikk med hele bandet og avsluttet første delen av showet med et imponerende stillbildet etter «The Birmingham Ho», som varte faktisk i flere minutter, akkompagnert av stort trampeklapp av publikumet.

Abel satt tydelig pris på den intime settingen etter en hel sommer på festivaler, og var raus til å flørte med publikum innimellom.

«feel good» stemning

Selv om låtene kom på løpende bånd, tok Abel seg litt tid til småprat. Han kastet ikke bort tiden, men kom med noen korte humoristiske kommentarer som skapte god publikumskontakt. Spøken om skuffende få antall likes på Facebook på hans innlegg om Regnskogen tydet på en alt annet enn overfladisk artist.

Hans stødige og egenartet scenepersonligheten virket meget inkluderende, og ga publikumet det lille ekstra.

Mellom

Selv om Abel er en mesterlig artist, var det bandet som løftet han til det høye nivået i helgen. De viste seg som meget rutinerte, men gikk aldri på autopilot. Bandet spilte med et energisk driv, som bygde seg opp gjennom hele showet, slik at konserten ble avsluttet med alle de 288 tilhørere stående og dansende.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00