– Vi forventer et helt spekter av reaksjoner, og vi håper at publikum kan prøve å være åpne og forstå kunstneren. Ingenting av det som skjer er tilfeldig, det er en større mening bak.

Det sier kurator og direktør ved Kunstbanken, Ingrid Blekastad. Allerede på fredag var festivalen godt besøkt, med over 300 skoleelever på besøk ved Kunstbanken.

– Nytt av året er at størstedelen av festivalen foregår ute, så vi har vært spent på været, legger Blekastad til.

levende bilder

Til sammen 16 norske og internasjonale kunstnere deltar i helgen på festivalen. Tittelen er «Levende bilder», og kunstnerne er plassert overalt i bybildet. Ikke alle HA snakket med lørdag formiddag kunne helt forstå det som foregikk, men de fleste var enige om at det var positivt at det skjedde noe annerledes i bybildet.

– Jeg er kommet til byen i dag for å se på de forskjellige kunstnerne. Sønnen min er aktiv kunstner i Oslo, så jeg synes det er flott at det skjer noe slikt i Hamar også, kunne Torunn Rise Børresen meddele.

Kunstner Anne Winther Tollnes var tilskuer denne dagen:

– Festlig at noe slikt skjer i Hamar, og det skaper tanker, forteller hun. Lurer på hvor mye de får betalt, legger hun til.

Ga alt

Performance-kunst handler om repetitiv aktivitet som kan foregå i flere timer, såkalt durational art. Årets seneste mjøsbad ble tatt av kunstneren Maline Casta fra Sverige. Hennes innslag tok pusten fra mange, da hun holdt det gående flere timer fredag og lørdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.