Parkeringsplassen utenfor teatersalen i Brumunddal var stappfull av biler, da klokken begynte å nærme seg seks, søndag kveld. Det var tid for konsert med Brumundkoret, og folk kom fra fjern -og nær, og i alle fall fra Brumunddal, for å høre.

Brumundkoret

Brumundkoret består av 23 sangere fra Ringsaker og Hamar. Koret øver i Veldre kirke, og dirigeres av Magnhild Korsvik. temaet for søndagens konsert, «Over the Rainbow», var musikk fra film og musikaler.

Brumundkoret har ønsket å sette opp denne typen konsert i flere år, og forventningene var høye.

-Jeg tror det er et bra tema i år, sier Elin Svenkerud Baardseth fra Moelv, i døra på vei inn i teatersalen.

Hun har hørt Brumundkoret før, og har svigermor i koret.

Over the rainbow

Brumundkoret tok seg ikke bryet med å være «rocke-sene», og gikk på scenen presis klokka seks. Summingen i det fullsatte lokalet stilnet, og koret begynte på sitt første tema: Musikk fra Grease.

Sanger fra West Side Story, Top Gun, Les Misérables, Bør Børson, Trollmannen fra Oz og andre kjente musikaler, fulgte på.

Sangerne klappet mot olabuksene i takt til musikken. Noen hadde tøffet seg med skinnjakke, andre hadde «fjollet» seg med tørklær i halsen. Det var jo tross alt musikal.

Koret benyttet seg av musikerne i Geir Villard med band, som sto for bakgrunnsmusikken. Alle i bandet hadde matchende, svarte skjorter og brillene på nesa.

Stas for salen

Kveldens solister; Melissa Adèle Popkema og Lars Erik Gråberg Fjeldseth er begge 17 år gamle, og gjestesolister for Brumundkoret. Publikum satt bakoverlent i de svarte stolene, og lyttet intenst til sangen.

Utenom applaus og tilrop fra salen, var publikum både stillferdig og fokusert på hva som foregikk på scenen i Teatersalen. Det var representanter for alle generasjoner til stede, men den eldre garde var sterkt representert, og alle så ut til å more seg.

-Jeg synes konsert med Brumundkoret er veldig koselig, og jeg har med en bestemor-jente som synger, forteller Alma Fellungstad som hadde reist hele vegen fra Lismarka, for å være vitne til «Over The Rainbow» av Brumundkoret.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00