Hamar Middelalderfestival har hatt forskjellige temaer for festivalen siden 2012. Denne gangen er det hverdagslivet som er i fokus. Nærmere bestemt hverdagslivet i Hamarkaupangen.

– Tidligere har vi hatt temaer som har omhandlet blant andre biskopen og overklassen under middelalderen, folk med mye makt og innflytelse. I år er det hverdagsmennesket det skal handle om. Vi vil lage en hyllest til dem, sier festivalsjef Ranveig Nordbryhn.

– Årets tema har bakgrunn i historien om dem som levde og jobbet her i Hamarkaupangen, de som gikk på de samme veiene som vi går på, og som så på de samme bygningene som nå er ruiner. Det er gøy at vi har festivalen akkurat der de var, legger hun til.

fullstappet program

Årets program er fullstappet. Programheftet er på intet mindre en 40 sider.

– Det blir mye musikk, teater, foredrag og mange aktiviteter for folk i alle aldre, sier Nordbryhn.

Noen av de musikalske gjestene under årets festival er gruppa Idisi fra Russland. Gruppa består av fem jenter som spiller middelaldermusikk ved hjelp av sekkepiper og trommer. I tillegg til Idisi kommer også gruppa York Waits.

-York Waits har drevet på siden 1300-tallet. Da var oppdraget deres å underholde ved offentlige anledninger, i tillegg til å fungere som byens vektere. De som kommer til Hamar har naturligvis ikke vært med siden 1300-tallet, men de har holdt musikken i live, og de spiller på typiske instrumenter fra 1500-tallet, sier Ranveig.

Alle Sansers festival

– Middelalderfestivalen er en alle sansers festival. Det vil si at den som kommer hit vil kunne oppleve middelalderen med alle sine sanser, sier Ranveig Nordbryhn.

Årets festival går av stabelen 8.–10. juni og i år så er festivalen større enn noen gang.

– Middelalderfestivalen blir bare større og større, sier Nordbryhn. Det er en glede for oss å kunne ha både lokale og internasjonale aktører under festivalen, sier Ranveig Nordbryhn til HA avslutningsvis.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.