Det var stor bredde i kulturuttrykkene da de 49 deltakerne til Ungdommens Kulturmønstring inntok scenen på Tingberg. Allerede under åpningsnummeret «Happy» var det klart at det ville bli en kveld full ungdommelig kreativitet og scenesjarm.

Etter en energisk åpning med både sang, dans og band gikk stafettpinnen videre til In­ge­borg Ho­len, som man­te fram sol­fyl­te stem­nin­ger med Øi­stein Sommerfeldts fløy­te­styk­ke «Lys vår­mor­gen».

UKM er rik­tig­nok ikke bare mu­sikk, for lo­kal­mønst­rin­ga kan også by på en helt egen kunst­ut­stil­ling. I til­legg til vis­ning av bil­de­ne på stor­skjerm fikk pub­li­kum også opp­le­ve en hu­mør­fylt trom­bo­ne­du­ett med regi - samt poplåta «Say something».

Det mangfoldige kul­tur­ut­tryk­ketviste seg også da Ca­ta­ri­na Johansen ent­ret sce­nen for å lese opp egne dikt. «Lo­ne­ly star» og «Stjer­ner og tå­rer» var mo­di­ge, fø­lel­ses­lad­de dikt om en­som­het, som gikk rett i hjer­tet hos pub­li­kum. Til slutt økte Nordbygdarevyens ung­doms­tea­ter pul­sen un­der av­slut­nings­num­me­ret «Shakin’ at the high school».

Vik­tig sce­ne­til­bud

- Det er ikke så vel­dig man­ge ste­der man kan gå på sce­nen, men UKM gir ung­dom en mu­lig­het. Dess­uten er det godt mil­jø her, for­tel­ler Kris­tine Fin­vik, som spil­te key­board un­der åp­nings­num­me­ret. Dette var hennes første gang på  kulturmønstringa, og la ikke skjul på at hun gjer­ne del­tar igjen.

Også Ju­lie Andersen Bakken - som var med på å sty­re ly­set un­der sho­wet - var klar på at UKM er et viktig ungdomstilbud:

- Det er en fin mu­lig­het til at ung­dom kan prø­ve seg fram  og hjel­pe til på og bak sce­nen, fortalte hun.

Mer mangfold?

Blant pub­li­kum var Ka­ro­li­ne Amb, som er pro­du­sent for fyl­kes­mønst­rin­ga. Hun gle­det seg over mang­fol­det i pro­gram­met:

- Det er moro å se en fløy­te­so­list stå helt ale­ne på sce­nen for­an et så takk­nem­lig pub­li­kum. Jeg trur ar­ran­ge­men­tet er i ferd med å breie seg ut, sa hun.

De al­ler hel­dig­ste del­ta­ker­ne  kom­mer vi­de­re og får møte an­dre kulturinterresserte ung­dommer på fyl­kes­mønst­rin­ga, som ar­ran­ge­res i  Nord-Odal til i april.

Fakta

UKM (Ungdommens Kulturmønstring) er et kulturtilbud til ungdom mellom 13 og 20 år. 

Deltakerne kan bidra med alle slags kulturelle aktiviteter, fra musikk og teater til visuell kunst.

Har blitt organisert hvert år siden 1987

Arrangementet er ikke en konkurranse, men deltakere kan plukkes ut til å delta på egne mønstringer på regionalt og nasjonalt nivå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.