Slik beskriver Ingeborg Haug kjernen i romanen «Sangerinnen», som nå foreligger på forlaget Kolofon.

Hun debuterte som forfatter med romanen «Kirkegårdsarbeideren» i 2013. Nå er hun tilbake med sin andre bok – en bredt anlagt historisk roman der handlingen utspiller seg fra 1937 til 2016.

Hovedpersonen er sangerinnen Katharina Thue. Som helt ung reiser hun fra Hedmarken til Oslo for å oppfylle drømmen om en sangkarriere. Men det dukker opp mange vanskeligheter før drømmen kan innfris, blant annet skaper krigen atskillige forviklinger. Men Katharina Thue mistet ikke målet av syne.

startet med togtur

– Jeg hadde et eller annet i bakhodet, sier Ingeborg Haug om starten.

– Jeg så for meg ei ung jente som dro med toget fra bygda for å følge drømmen sin. Det var denne togturen det begynte med. Jeg hadde kjent noen som hadde dratt innover for å ta sangundervisning. Men jeg hadde ingen modell å dikte på.

I romanen følges Katharina Thue gjennom livet. Undervegs er det mye hun må gjennom. Blant annet er det et barn som forsvinner. Men hun blir også belønnet for å ta vare på håpet.

– Det er blitt ei lang bok, konstaterer hun. For den har endt på 570 sider.

– Jeg syntes det var viktig å bygge opp handlingen gradvis og detaljert, sier hun.

– Så boka kunne blitt enda lenger.

Lang jobb

I fem år har hun arbeidet med boka, inkludert en stund hun la den til side.

– Men jeg hadde familien min til å pushe meg videre, sier hun.

Og nå kjenner hun det er godt å være ferdig.

– Samme hvor jeg var i disse årene, hadde jeg jo med meg Katharina Thue i hodet mitt, sier hun.

God leseopplevelse

Selv leser hun mye bøker, og elsker krim, som hun sier. Men selv har hun ingen planer om å skrive krim.

– Jeg ville ikke klart å oppklare det så fint som krimforfatterne gjør, sier hun.

– Men jeg håper jeg kan gi leserne en god opplevelse. Og jeg tror folk liker å lese om det som skjedde før i tida. Men da er det viktig at det historiske er riktig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.