På fredag har filmen «The Florida Project» premiere. Filmen har allerede gått sin seiersgang i USA, og nå står Norge for tur.

Vi møter besøkende på et budsjettmotell ved Disney World i Florida. Filmen skildrer sommerferien til seks år gamle Moonee og hennes mor som bor på motellet. Moonee og de andre barna på motellet nyter sommeren med rampestreker og is, uten noe tegn til kontroll fra foreldrene. De gjør det de kan for å skaffe penger nok til mat og neste husleie. Vold, løgn og prostitusjon blir brukt som verktøy for å overleve.

I en av hovedrollene spiller Willem Dafoe (blant annet kjent fra Spider man) rollen som bestyrer på motellet. Denne rollen har gitt ham både Oscar- og Golden globe-nominasjon.

Totalinntrykk

Bruk av musikk er så å si fraværende i filmen. Lyder fra telefon, tv og radio er det som går i bakgrunnen på noen scener. Mot slutten kommer et storslått orkesterstykke inn, noe som forsterker effekten enormt.

Uskyldigheten og kreativiteten til barna får spinne, og med svært dyktig skuespill blir resultatet utrolig bra.

terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.