– Dette var moro. Vi spilte litt feil undervegs, men det gikk for så vidt greit til slutt, sier Amanda Kirkeby. Hun var blant de rundt 50 musikkspirene som var i aksjon under Ringsaker kulturskoles felleskonsert torsdag kveld. Sammen med venninnene Agnes Myrvold Lundstein og Tran Huyen Cao framførte hun en sekshendig versjon av Lis Langberg Larsens «Summer rag», og alle tre er klare på at det ikke alltid er like lett å samarbeide på samme instrument.

– Det er mye lettere å spille alene. Vi kan øve hver for oss, men vi får ikke mulighet til å øve så mye sammen, sier Agnes Lundstein. Jentene har flere år bak seg som kulturskoleelever, og de forteller at de ikke har tenkt til å gi seg med det aller første.

– Jeg går på kulturskolen fordi det er gøy å spille. Jeg har ingen planer om å bli proff, sier Tran Huyen Cao.

Variert program

Det var førskoleelevene som åpnet programmet da de sang Lillebjørn Nilsens «Det var en gang et troll». Deretter fikk publikum servert en variert bukett bestående av en rekke ulike innslag fra både små og store musikanter.

Skolens fiolinister, treblåsere, messingblåsere, pianister fikk alle i tur og orden vise fram noe av det de har lært i løpet av året.

Ivrige rockere

Mot slutten av programmet ble det ryddet plass til kveldens gjestemusikere fra Furnes skolemusikkorps, før kulturskolens rockeverksted-band Cave Noctem fikk æren av å avslutte hele festen. Med velkjente låter som «Splitter pine», «Another brick in the wall», «Eye of the tiger» og «Crazy Train» sørget de for å servere musikk fra den helt andre enden av skalaen.

– Det er ikke så lett å spille rock for et såpass stivt publikum som i dag, men vi fikk da i gang litt trampeklapp mot slutten, sier vokalist Daniel Amb Ropphaugen. Bandet er dessuten klare for større spillejobber og villere publikumsmasser. De er nemlig booket til å spille under festivalene Tømmerstock og Under Brua.

– Da blir det alvor, men vi gleder oss, sier Ropphaugen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00