Søndag kveld var det duket for konsert i Tingnes Kulturhus med Solheimkoret. Publikum ble lovet en musikalsk reise fra Prøysens Hedmarken til langt utenfor Norges grenser. Blandakoret med sangere fra hele distriktet framførte et variert repertoar med alt ifra gamle norske folketoner til Beatles-låter.

Sangene var alle arrangert for kor uten akkompagnement, og anført av dirigent Inger-Pernille Stramrud begeistret koret de rundt 120 publikummerne med vakker korsang, nydelige arrangementer og et og anna lystig innslag med dans og store mengder sjarm.

Mellom sangene ble det fortalt om neste post i programmet, slik at publikum til enhver tid skjønte innholdet. Konserten ble innledet med en norsk folketone fra Telemark, tett etterfulgt av «Bruremarsj fra Lødingen» av Halvdan Sivertsen, før reisen bar fra det norske dalføret i Jotunheimen med «Gjendines Bådnlåt». Med et kort hopp innom Ringsaker og Alf Prøysen med nyarrangerte versjoner av både «Slipsteinsvalsen» og «Tango for To» kan man trygt si at publikum følte seg hjemme før det bar av gårde til både Tyskland, USA og England på den musikalske reisen.

Ikke bare blandakor

Solheimkoret utgir seg for å være et blandakor, men i realiteten er det både et mannskor og et damekor. Det fikk de vist fram ved framførelsen av «Ave Maria» for 8-stemt mannskor og «Bring Me Little Water Sylvi» for damekor. «Ave Maria», som er skrevet av den tyske komponisten Franz Biebl i 1964, er et verk som anføres av tre tenorsolister og som støttes opp av et kraftfullt mannskor. Herrene i Solheimkoret briljerte her med vakker klang og stødig korsang. «Bring Me Little Water Sylvi» er en amerikansk arbeidersang der damene både sang og kompet.

400-årsjubileum

2016 markerte at det var 400 år siden William Shakespeares død. Dette inspirerte mange komponister verden over til å tonsette noen av tekstene til den engelske dikteren. Solheimkoret framførte fire av disse tonsettingene til rungende applaus fra de frammøtte på Tingnes. Spesielt «When in Disgrace With Fortune And Mens Eyes (Sonette nr. 29)» med solist Camilla Brandt så ut til å gi publikum en god opplevelse.

De 67 korsangerne i Solheimkoret leverte en god og gjennomført konsert som gjentas tirsdag 9. mai.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00