- Hvis jeg noen gang skulle få en programlederpris måtte det være for «årets mest sippete programleder». Jeg hulket og grein i alle ni programmene, jeg. Det var bare så sterkt å se reaksjonene til deltakerne, sier Phung.
Det ble i overkant mye for brumunddølen når hun så de forelskete parene proklamere sin kjærlighet til hverandre, samtidig som de overrasket kjæresten med en helt ny hage. Om hun ikke er Kirsten giftekniv, føler Phung seg som en engel med det glade budskap.
- Jeg er utrolig heldig som får være programleder i Kjærlighetshagen, som går på NRK i beste sendetid, sier Phung.
Første episode av Kjærlighetshagen kan du se på NRK klokken 20.15 i kveld.
- Programmet passer for alle som liker sterke kjærlighetshistorier, og som er glad i hagearbeid, sier Phung.
Først ut er paret Lisa og Erik de Jager fra Nesøya i Asker. For noen år siden holdt de på å brenne inne i leiligheten sin i Oslo. Mens flammene slukte leiligheten, hang de selv ut av vinduet og ventet på at brannvesenet skulle redde dem. Lisa trodde hun skulle dø, og holdt på å gi opp. At Erik beholdt roen, og kom med oppmuntrende ord undervegs, gjorde at hun holdt ut.
- Etter denne nær døden-opplevelsen, fant Lisa og Erik ut at de ønsket å dele resten av livet sammen, og nå ønsker hun å takke ham med en splitter ny hage, sier Phung.
En annen historie som gjorde sterkt inntrykk var paret fra Bodø som tv-seerne møter i episode tre. Rasha og mannen kom til Norge som flyktninger. Når de endelig hadde lært seg norsk og fått jobber, døde det ene barnet deres, og Rasha ble deprimert.
- Ved hjelp av ektemannen kom hun seg opp på beina igjen. Det var så fint når han kom hjem og så den nye hagen. Den ble på en måte hennes kjærlighetserklæring til ham, sier Phung.
29-åringen Phung ble landskjent med popgruppa Cape, som i 2002 ble nominert til Spellemannsprisen. Siden har hun gått solo, holdt foredrag om mobbing, og vært programleder for Super Quiz på NRK Super.
- Jeg la musikken på hylla for å konsentrere meg om tv-jobbingen. Men nå som karrieren har begynt å rulle, har jeg faktisk kjøpt meg et piano og har lyst til å gå i studio igjen, sier Phung.
Går det slik hun håper, og NRK vil ha henne med på nok en sesong av Kjærlighetshagen, må nok musikken vente enda litt til.
- Jeg håper jo at NRK vil ha meg med videre. Det er ikke så lett å erstatte en liten asiat fra Brumunddal vettu, ler hun.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.