Man kan vel si at bandnavnet «Return» egentlig er ganske forklarende. Etter gjennombruddet med singelen «Sheila», som solgte 1.000 eksemplarer og gjorde Return til norgesmestre i rock, holdt bandet på til 1993.

Åtte år etter oppsto de igjen, men etter utgivelsen av «Best of ... Both Worlds» i 2008 (som for øvrig, men uten sammenligning, er navnebror med Hannah Montanas album/film/makkverk som ble utgitt samme året), ble det nok en gang stille i Østgårds keytar.

Men som Knut Erik proklamerte, fritt etter Glenn Frey i Eagles: «We never broke up, we just took a 3-year vacation».

Ramseth på plass
Henning Ramseth, som strengt tatt har vært en vesentlig del av bandet helt siden han produserte albumet «Return» i 2005, fyller plassen til Steinar Hagen bra. Han har i lengre tid vært med som «utfyllende» musiker, men fredag fikk han virkelig sjansen til å legge sitt eget, magiske særpreg på de velkjente låtene.

Han tar steget fram i rampelyset, og framstår som likeverdig solist med Østgård under flere av numrene.

Mye Attitudes
Det er neppe en kontroversielle påstand å hevde at andrealbumet «Attitudes» fra 1988 står igjen som den desidert sterkeste utgivelsen i bandets mangfoldige historie.

Med hitter som «Change The Attitude», «The Loner», «Sing Me a Song» og «Bye Bye Johnny» lå albumet 23 uker på VG-lista, med en 4.-plass som beste plassering. Og det var heller ingen stor overraskelse at samtlige nevnte låter var på spillelisten denne gjenoppstandelseskvelden.

Ekstatiske publikummere
- Har dere lyst til å høre en hit? spurte Tore Larsen det ekstatiske publikumet, og kjørte på med «Sing Me A Song».

En beundrer på bakerste rad klatret opp på bordet og sang med som om det var nasjonalsangen. Og han var ikke den eneste. Hamar Sportsbar & Live Scene, ombygd for anledningen, var stappfullt av trofaste tilhørere. Og en ting hadde de til felles; de storkoste seg så til de grader!

Som en musikalsk flom skyller en ny Return-bølge over Innlandet. Man får bare håpe den ikke trekker seg tilbake med det første.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00