Man kan vel si at bandnavnet «Return» egentlig er ganske forklarende. Etter gjennombruddet med singelen «Sheila», som solgte 1.000 eksemplarer og gjorde Return til norgesmestre i rock, holdt bandet på til 1993.

Åtte år etter oppsto de igjen, men etter utgivelsen av «Best of ... Both Worlds» i 2008 (som for øvrig, men uten sammenligning, er navnebror med Hannah Montanas album/film/makkverk som ble utgitt samme året), ble det nok en gang stille i Østgårds keytar.

Men som Knut Erik proklamerte, fritt etter Glenn Frey i Eagles: «We never broke up, we just took a 3-year vacation».

Ramseth på plass
Henning Ramseth, som strengt tatt har vært en vesentlig del av bandet helt siden han produserte albumet «Return» i 2005, fyller plassen til Steinar Hagen bra. Han har i lengre tid vært med som «utfyllende» musiker, men fredag fikk han virkelig sjansen til å legge sitt eget, magiske særpreg på de velkjente låtene.

Han tar steget fram i rampelyset, og framstår som likeverdig solist med Østgård under flere av numrene.

Mye Attitudes
Det er neppe en kontroversielle påstand å hevde at andrealbumet «Attitudes» fra 1988 står igjen som den desidert sterkeste utgivelsen i bandets mangfoldige historie.

Med hitter som «Change The Attitude», «The Loner», «Sing Me a Song» og «Bye Bye Johnny» lå albumet 23 uker på VG-lista, med en 4.-plass som beste plassering. Og det var heller ingen stor overraskelse at samtlige nevnte låter var på spillelisten denne gjenoppstandelseskvelden.

Ekstatiske publikummere
- Har dere lyst til å høre en hit? spurte Tore Larsen det ekstatiske publikumet, og kjørte på med «Sing Me A Song».

En beundrer på bakerste rad klatret opp på bordet og sang med som om det var nasjonalsangen. Og han var ikke den eneste. Hamar Sportsbar & Live Scene, ombygd for anledningen, var stappfullt av trofaste tilhørere. Og en ting hadde de til felles; de storkoste seg så til de grader!

Som en musikalsk flom skyller en ny Return-bølge over Innlandet. Man får bare håpe den ikke trekker seg tilbake med det første.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.