– Det har vært veldig fint, de er en veldig fin gjeng som har lyst til å lære, lyst til å spille, og koser seg med musikken, sier Hellesnes om møtet med Hamar Musikkorps.

Han var selv spent på om de ville finne den gode kjemien de har hatt på de åtte øvingene i høst, også på scenen.

– Det er alltid litt spenning rundt det, man får et ekstra element i den situasjonen, det er jo da det gjelder, sier 32-åringen, som er bosatt i Oslo og dirigerer to andre korps i tillegg.

konkurranse

Hamar musikkorps hadde invitert Ådalsbruk Musikkforening, som kom på 7. plass i 1. divisjon i årets Janitsjar-NM, til å spille 2. del.

Ingeborg Holen, Malin Brevig, Magne Risto og Per Kristian Svevad var noen av de yngre representantene fra «Bruksmusikken», som gledet seg til å spille i Kirsten Flagstad-salen og syns det var hyggelig å bli invitert. At de nå spiller i Norgestoppen, har ikke gjort dem høye på pæra med tanke på å opptre sammen med korps fra lavere divisjoner.

– Nei, det er ikke sånn i det hele tatt, sier Holen, vi spiller hverandre gode! Vi er jo med for å ha det gøy.

– Og vi var jo i 3. divisjon bare for to år siden, legger Svevad til.

ambisjoner

Så hva er ambisjonene til Hamar Musikkorps nye dirigent? Korpset har hatt en lang pause siden midten av 90-tallet når det kommer til NM-deltakelse, men deltok både i fjor og i år, og rykket opp fra 7. til 6. divisjon.

Hellesnes sier han er positiv til å delta i konkurranser, hvis det er stemning for å fortsette som de har gjort i år og i fjor,

– Det er en fin måte å holde seg i form på som korps, det gir noe å strekke seg etter, sier dirigenten.

Og så må man utnytte det resten av året, og konse på det som musikk faktisk er til for.

vel blåst

Konkurranseinstinktet var lagt bort i alle fall i går, og Hamarkorpset serverte norsk musikk blant annet av Grieg og Harald Sæverud. Det virket som musikantene følte seg trygge med Hellesnes ved roret, som ifølge kilder i korpset allerede har blitt mer enn godkjent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.