– Det har vært veldig fint, de er en veldig fin gjeng som har lyst til å lære, lyst til å spille, og koser seg med musikken, sier Hellesnes om møtet med Hamar Musikkorps.

Han var selv spent på om de ville finne den gode kjemien de har hatt på de åtte øvingene i høst, også på scenen.

– Det er alltid litt spenning rundt det, man får et ekstra element i den situasjonen, det er jo da det gjelder, sier 32-åringen, som er bosatt i Oslo og dirigerer to andre korps i tillegg.

konkurranse

Hamar musikkorps hadde invitert Ådalsbruk Musikkforening, som kom på 7. plass i 1. divisjon i årets Janitsjar-NM, til å spille 2. del.

Ingeborg Holen, Malin Brevig, Magne Risto og Per Kristian Svevad var noen av de yngre representantene fra «Bruksmusikken», som gledet seg til å spille i Kirsten Flagstad-salen og syns det var hyggelig å bli invitert. At de nå spiller i Norgestoppen, har ikke gjort dem høye på pæra med tanke på å opptre sammen med korps fra lavere divisjoner.

– Nei, det er ikke sånn i det hele tatt, sier Holen, vi spiller hverandre gode! Vi er jo med for å ha det gøy.

– Og vi var jo i 3. divisjon bare for to år siden, legger Svevad til.

ambisjoner

Så hva er ambisjonene til Hamar Musikkorps nye dirigent? Korpset har hatt en lang pause siden midten av 90-tallet når det kommer til NM-deltakelse, men deltok både i fjor og i år, og rykket opp fra 7. til 6. divisjon.

Hellesnes sier han er positiv til å delta i konkurranser, hvis det er stemning for å fortsette som de har gjort i år og i fjor,

– Det er en fin måte å holde seg i form på som korps, det gir noe å strekke seg etter, sier dirigenten.

Og så må man utnytte det resten av året, og konse på det som musikk faktisk er til for.

vel blåst

Konkurranseinstinktet var lagt bort i alle fall i går, og Hamarkorpset serverte norsk musikk blant annet av Grieg og Harald Sæverud. Det virket som musikantene følte seg trygge med Hellesnes ved roret, som ifølge kilder i korpset allerede har blitt mer enn godkjent.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00