Anmeldt

Brøttum Brass og dirigent John Philip Hannevik har gjort tradisjon av å reise på en miniturné i førjulstiden, og i år reiser brassensemblet på tur for tredje år på rad.

Merittert gjesteartist

De har også gjort det til en tradisjon å hente inn en gjesteartist, og i år er det gitarist Lars Martin Myhre som sammen med Brøttum Brass sørger for god stemning under julekonsertene, og det ble raskt et populært partnerskap for dem som hadde tatt turen. Lars Martin Myhre er best kjent for de fleste som låtskriver og musikalsk partner til den folkekjære visesangeren og forfatteren Odd Børretzen. Myhre har en lang og mangfoldig karriere i tillegg til samarbeidet med Odd Børretzen.

Han har dirigert og spilt i jazz- og storband, vært musikalsk leder for friteatergruppe og skrevet musikk til en rekke teaterstykker og to musikaler. Myhre har dessuten figurert en hel del som medhjelper i Frelsesarmeen, og det var der han stiftet bekjentskap med kveldens dirigent John Philip Hannevik. I disse dager er artisten også aktuell med to nye plateutgivelser, men under fredagens konsert fikk vi høre både gammelt og nytt.

Variert program

Brøttum Brass har fornyet fjorårets program med en rekke nye stykker, men noen tradisjoner skal man allikevel ikke rokke ved. I løpet av kvelden fikk høre brassbandet spille både med og uten gitarist Lars Martin Myhre, og store deler av konserten ble brukt til å spille fra Myhres store sangsamling. Noen vil kanskje mene at programmet i større grad burde vært preget av julen, men det var vanskelig å ikke komme i stemning da Brøttum Brass dro på som mest. Framføringen av «Arise, My soul, Arise» var verdt inngangspengene alene, og konserten ble på tradisjonelt vis avsluttet med «Glade Jul» og «Deilig er Jorden».

Både musikerne i Brøttum Brass og Lars Martin Myhre gjorde sitt til at julestemningen ankom Brumunddal kirke, men på benkeradene var det allikevel dessverre litt glissent. Arrangørene hadde nok ikke regnet med full kirke, men med et oppmøte på 51 tilskuere er nok likevel ganske skuffende. Da får man heller håpe på at flere dukker opp under kveldens konsert. I dag vender Brøttum Brass og Lars Martin Myhre nesen mot Lillehammer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.