«Jeg reiser ikke alene» viste seg å være en musikalsk fortelling som ikke bare inneholdt et utvalg av Flagstads romanserepertoar. Sopranen Isa Katharine Gericke fortalt nemlig også om Flagstads liv, med utgangspunkt i reisevirksomheten og menneskemøter.

Hun vekslet mellom å være forteller, Kirsten og andre roller, og levde seg inn på meget ekspressivt vis. Hun imponerte med sin allsidighet, og sang seg praktfull gjennom et allsidig repertoar, med hovedvekt på nordiske komponister.

Akkompagnert av ingen mindre enn Bengt Forsberg, som også var involvert i det teatralske med replikker og som laget tonefølge til følelsene. De to skapte en spennende kveld, hvor publikum fulgte nøye med.

Forestillingen var skrevet av Kristen Grødem.

LEDEREN Delvis fornøyd

Daglig leder Solveig Rønningen er delvis fornøyd med årets festival.

– Det ble ikke helt de store publikumstall i år. Vi hadde forventet langt flere til åpningskonserten med Unge Mestere, samt Operapub. Vi må evaluere det hele og vurdere programmet, kanskje det har vært for tett? Åpningskonserten varte i 2,5 timer, og da orker man kanskje ikke å dra til Gregers etterpå? sier hun.

PUBLIKUM MEGET FORNØYD

– Vi hadde også ventet flere til aulaen på lørdag, for å møte de unge sopranene. Men uansett er dette en del av programmet som vi aldri kan gi slipp på, for det er det Flagstad handler om.

Heldigvis finner Rønningen også lyspunkter:

– Vi har fått strålende tilbakemeldinger på absolutt alt. De som var på Operapub storkoste seg, for det var et rått nivå! Mange av konsertene hadde fortjent langt flere tilhørere etter tilbakemeldingene å dømme.

– Seteroperaen på Målia var utsolgt på forhånd, men her dukket det opp cirka 50 publikummere ekstra, uten billett. Vi fikk laget plass til dem, og nå vet vi at kapasiteten der er 400 publikummere, avslutter hun likevel optimistisk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.