Pakkene skal åpnes en etter en gjennom adventstiden, og kanskje gleder folket seg mest av alt til gjensyn med både Carola og Oslo Gospel Choir.

«Nesten tusen mennesker tok turen til Hamar kulturhus da Oslo Gospel Choir var på etterlengtet Hamar-besøk», het det i Hamar Arbeiderblad i fjor.

Og om Carolas juleshow noen få år tidligere: «Hun kan synge halleluja og virkelig mene det.»

Nærmere tusen var på Scandic Scene den gang, og flere hundre møtte opp til gratiskonsert på Østre Torg dagen før.

Nytt album

Nå kommer hun tilbake, med nye låter fra nytt album, og med et nytt show hun også skal vise fram blant annet i Stavanger, Haugesund, Kristiansand og Oslo, i Konserthuset.

– Carola er nok den artisten vi har brukt mest tid på å «lande». Dette er en artist som spiller for mellom 1.500 og 2.000, og denne gang kan vi tilby en konsert for 486 hvor publikum virkelig kommer tett på artisten, sier Mocci Ryen i Hamar kulturhus.

Hun forteller at Carola spiller inn et nytt album, et julealbum med piano og et lite orkester – og tittelen på årets juleturné er «Drømmen om julen».

Mocci Ryen gleder seg over å kunne presentere MGP jr juleturné (26. november), «Jul i Blåfjell» (3. desember), Carola (9. desember), «Teskjekjerringas julestri» (10. desember), Christmas Ballet (11. desember), «Et juleeventyr» (Teater Innlandet scene 14., 15., 16. og 18. desember) og «Den vesle bygda som glemte det var jul» (17. desember).

Internasjonalt

Ekstra stas synes programsjefen det er å presentere «Christmas Ballet», en internasjonal forestilling, et samarbeid mellom dansere fra OSB Dance Company & Polish Dance Theatre og det internasjonale orkesteret Il Giardino d’Amore.

– Dette er en stor produksjon, det kommer til sammen førti personer – og det er ikke noe vi hadde klart å få til alene. Derfor har vi samarbeidet med andre norske kulturhus for å hente Christmas Ballet til Norge, sier Mocci Ryen.

Hun forteller at dette er en familieforestilling, med utdrag fra Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00