I overkant av 4200 gutter og jenter mellom 9–16 år deltar på årets Storhamarcup, som i år fyller 20 år. I den anledning settes det opp et gratisshow for både innbyggere og deltakere i Vikingskipet på lørdag. I fjor var det Robin & Bugge, A-lee og Katastrofe som rocket skipet under den årlige håndballturneringen. I år har arrangørene skaffet popduen Cir.Cuz, kjent for hitter som «Radio», «Supernova», «Usynlig» og «Vi er». Andrealbumet «Vi Er Cir.Cuz», som kom i november i fjor, ble slaktet i både VG og Dagbladet. Duen opplever allikevel stor popularitet, og låtene fra albumet er streamet over 30 millioner ganger.

Truls Pedersen, kjent fra NRKs barne-tv, er kveldens vert.

Ta bussen

Busstilbudet i Hamar-området er denne helga justert opp for å ta unna trafikken til og fra Storhamar-cup.

Med stengte og innsnevra veger flere steder i sentrum, kan det bli vanskelig å komme fram når 4.000 håndballspillere og 5.000 til 6.000 andre tilreisende skal til og fra sine spillesteder. Arrangørene bak Storhamar-cup har lagt inn 150.000 kroner og har sammen med Hedmark Trafikk utvida kollektivtilbudet fra fredag til søndag.

Weekendbilletter

Først og fremst gjelder det transporttoppene til og fra innkvarteringsstedet og til Vikingskipet, samt fra Vikingskipet til og fra Stangehallen lørdag og søndag morgen. De skal også frakte spillerne trygt hjem fra konsert i Vikingskipet lørdag. Tilbudet gjelder også de som følger de aktive. Det er lagt opp til billige weekendbilletter som kan bestilles gjennom Storhamar cup. Disse billettene er dyrere hvis de kjøpes på bussen.

Gratis i badeland

I informasjonen til deltakerne anbefaler også arrangørene at deltakerne bruker Hamar sentrum mellom slagene. Kollektivtilbudet er lagt opp slik at det skal være mulig. Det er lagt opp hyppige avganger til og fra Vikingskipet fra tidlig morgen til sen kveld lørdag. De anbefaler også deltakerne å ta en tur i nye Ankerskogen badeland. Her har de gratis adgang

Arrangørene frykter at enkelte lag kan få problemer med å komme fram til hallen eller der de skal bo på grunn av sykkelløpet «Tour of Norway» som starter fredag. Syklistene passerer nemlig Hedmarken før turneringen starter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.