Hamar
Det har i lengre tid vært kjent at Gregers har lett etter nye lokaler, siden det foreligger planer om ombyggingen av hele kvartalet der de holder til i dag.
Samtidig har Hydranten kulturscene slitt lenge med økonomien. Og nå er partene enige; Hydranten går inn og Gregers tar over som leietaker av Studentsamskipnaden, som eier lokalene. Det betyr også at Hydranten-navnet forsvinner etter denne sesongen. Gregers tar sikte på å åpne dørene i nye lokaler rundt 1. september.
- Vi tar med oss Gregers dit, og vil gjøre stort sett det samme der som vi gjør nå, sier Jørn Nielsen på Gregers.
Det betyr at det legges opp til at Gregers fortsatt skal drives som kafé på dagtid og med bar/ konsertvirksomhet på kveldene, seks dager i uka. I tillegg skal studentene ha sine arrangementer der som nå.

STORSALEN

Den store forskjellen for Gregers, er at de får en storscene med plass til nærmere 500 mennesker til disposisjon. I dagens lokaler er det temmelig stint når det er 100 innenfor dørene.
- Sånn sett er det galskap, sier Jørn.
- Men i forhold til det vi driver med, fins det likevel ikke bedre lokaler for oss. Og for publikum vil det bety mye bedre forhold enn der vi er i dag.
Men siden Gregers fortsatt vil beholde noe av det intime preget, vil de også satse på en løsning der storsalen kan bli mer fleksibel.
- Vi kommer til å skreddersy rommet etter hva slags konserter og konsepter det dreier seg om, sier Jørn Nielsen.
Og kanskje en gang i måneden vil det bli en konsert som tilsier at hele storsalen vil bli tatt i bruk.
- Men det må bli koselig der, sier Jørn Nielsen. - Det er den største utfordringen.
Så inntil begynnelsen av september, er det en god del arbeider som skal utføres for å brushe opp lokalet.

GOD løsning

- Jeg tror dette er en god løsning for alle, mener Hydrantens daglige leder Katrine C. Fredheim.
- Hydranten hare gått på sparebluss i flere år, og gjør det fortsatt. Så vi driver ut dette semesteret, og da blir Hydranten Kulturscene nedlagt som driftsform, konstaterer hun.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.