Brumunddal jente- og guttemusikk fyller 80 år og dro i gang jubileumsåret med en stor samarbeidskonsert.-Dette har vi forberedt grundig og gleda oss stort til, sier en engasjert leder Astrid Stramrud-Torsæter.- Gjennom en slik konsert, får ungdommene våre en følelse av et større fellesskap, sier hun.Lørdagsskvelden var også oppstarten på det som skal bli et innholdsrikt jubileumsår.

Korps i medvind.

80 år og i høyeste grad oppegående. Dirigent Magne Otervik og leder Astrid Stramrud -Torsæter gleder seg veldig over utviklingen i Brumunddal jente- og guttemusikk. Fra før en trivelig og humørfylt gjeng musikere. Men nå står hele 22 unge aspiranter klar for å tas opp i hovedkorpset.- Dette er langt mer enn vi hadde turt å håpe på da vi starta i høst, sier Stramrud-Torsæter.

Korpset vil følge opp med en stor konsert 26. april. Da skal publikum få se enda mer av hva vi er gode for, sier Stramrud-Torsæter.
Årets høydepunkt for ungdommene våre blir nok likevel turen til Italia til sommeren.
– En tur for "æille ihopes", forteller Stramrud-Torsæter.

Samarbeidskonsert

Til konserten på lørdag var Furnes Skolekorps, Ringsaker Skolekorps og Moelv Skolekorps invitert. Alle korpsene fikk vist fram herlig spilleglede med sine dyktige ungdommer. Spente aspiranter og juniorer, flinke drillere og mange allerede drevne ungdomsmusikker. Skal en få lov å trekke fram noe, lot HAs utsendte seg imponere av rytmerekka i flere av korpsene.

En av aspirantene i Moelv Skolekorps, 8 år gamle Rikke Rønneberg, sitter spent og venter på sin aller første opptreden. 
–Jeg både gruer meg litt og gleder meg, sier hun.
- Men jeg har og gleda meg til å treffe de andre, sier hun kjapt.
–Vi har det så artig sammen, kommenterer også Erle Marie Østhagen Emilsen.
–Det sosiale er en viktig del av korpset, sier hun.

Festkveld

Det var ikke bare konsert som stod på programmet denne lørdagskvelden. Stort kake/kaffe/brusbord stod dekka i pausen.  Vertskorpset sørget for fri servering til alle. Men ikke minst venta det dans etter en bedre middag. Ungdommene storkoste  utover hele kvelden, sier de fornøyde lederne:
- De fleste holdt det gående til midnatt før vi runda det hele av.
Etter dette arrangementet, må det vel være lov å si ; «vel blåst!»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.