I 2012 var antallet klager på barnehager dobbelt så høyt som året før. Foreldrene klager mest på dårlig bemanning, og flere nekter å betale for plassen.
Ansatte i barnehagene har fått 10 prosent mer å gjøre de siste 12 årene, og i 2012 fikk Foreldreutvalget for barnehager (FUB) 257 bekymringsmeldinger fra foreldre, dobbelt så mange som i 2011, skriver Vårt Land.
Tallene kommer fram i en utregning som bladet Utdanning har gjort på bakgrunn av opplysninger fra Statistisk sentralbyrå.
Nå krever FUB flere ansatte i barnehagene.
- Dette bekrefter inntrykket vi har hatt gjennom hele året. Foreldrene vil at barnet skal ha trygge fang å sitte i, mange nok hender som hjelper og øyne som ser barna, sier leder i FUB, Lena Jensen.
I Østre Toten kommune har det gått så langt at foreldrene i et brev til kommunen skriver at de ser seg nødt til å holde igjen betalingen før barna deres får det pedagogiske tilbudet de har krav på.
Brevet ble sendt etter at kommunen kuttet barnehagebemanningen fordi de måtte redusere kommunebudsjettet med 30 millioner kroner.
Direktør Helge Eide i Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS) mener at også barnehageeierne gjerne vil ha flere ansatte, men at kommunene må forholde seg til inntektsrammene som Stortinget fastsetter. (©NTB).
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.