Romedølene vet å sette pris på de konsertene som settes opp på Herredsvang, for i likhet med mange andre ganger var det minimalt med tomme seter i konsertlokalet. Fjeld rundet 60 år i fjor, og har siden starten med Jonas Fjeld Rock n' Rolf Band i 1973 hatt en meget begivenhetsrik karriere. Han kan vise til tre spellemannspriser med to priser i klassen for rock, og én pris som årets mannlige artist. Fjeld har samarbeidet med en rekke musikere, og er kanskje mest kjent som den ene av to rustne karer sammen med Ole Paus.

Bunnsolid duo

Fredag kveld sto Fjeld på scenen med gitarist Ben Basgård, og sammen utgjorde de en meget solid duo. De to alene var mer enn nok til å skape den herlige stemningen som publikummerne hadde håpet på i forkant av konserten.
De var tydelig at begge to satte pris på publikums oppmøte, men humøret var minst like godt ute i salen. Latteren satt løst, og da Fjeld inviterte til allsang takket tilhørerne gledelig ja til akkurat det.
Repertoaret strakte seg utover Fjelds lange karriere, og i løpet av kvelden fikk vi høre låter som «Sett Bagen fra deg», «Den Svarte Elva», «Siste Terningkast», « Nerven i Min Sang», samt sangen om Fjelds hjemsted «Konnerud». Spesielt sistnevnte ble en hit blant publikummerne da vi fikk høre at historien bak sangen handler om en forfjamset Ole Paus som aldri fant fram til Fjelds fødested.

Herlige historier

Fjeld stilte til konsert med herlig humor og gode fortelleregenskaper. Hver låt hadde sin egen historie, og hovedpersonen selv brukte god tid på å fortelle hver og en av dem. Kombinasjonen mellom historiefortelling og sangframføring fungerte perfekt, og det var deilig å få mulighet til å le ettersom det tidvis var steikende varmt inne i konsertlokalet.
Det er mye spennende som skjer på Herredsvang om dagen. Anne Grete Preus kommer til Romedal 1. november, og før det blir det konsert med Henning Kvitnes og Poul Krebs 10. oktober.
Vi gleder oss til en herlig konserthøst.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.