Norbert er fast på de årlige listene i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse. Denne gang melder han inn en gjedde på 7,4 kilo som sin største. Kameratene hans har meldt inn gjedder på 7,1 kilo, 5,1 kilo, 4,6 kilo og 4,2 kilo. Alle gjeddene er tatt i Åkersvika. Også fra Trysilelva er det meldt inn ei stor gjedde. Det er Tina Solbakken som har tatt ei gjedde på 8,2 kilo.

Slik vokser gjeddelista i konkurransen, og vi vet av erfaring at det vil bli meldt inn mange store gjedder utover sommeren. I fjor ble den største gjedda, på 14,6 kilo, tatt av Kent Evenrud fra Ottestad, 13. juli i Åkersvika – og det ble tatt gjedder på over ti kilo i Mjøsa både tidlig og sent i juli.

Rekorder

I Åkersvika ble det i 2011 meldt inn ei rekordgjedde på 18,6 kilo. Han som tok gjedda het Jørgen Asplund fra Ottestad. Asplund hadde norgesrekord med denne gjedda, inntil det utpå senhøsten ble meldt inn ei gjedde på 18,7 kilo tatt i Øyeren.

Det er mange ganger skrevet og snakket om langt større gjedder, men disse gjeddene på atten kilo er i dag registrert som rekorder for gjedde tatt på sportsfiskerutstyr. I Sverige er rekorden 19,3 kilo – men den sterkeste historien i Skandinavia har nok dansken Finn Sloth Hansen som i 2015 tok ei gjedde på 21,1 kilo da han dorget – med kajakk! Gjedda ble målt til 125,5 centimeter.

Fiskefesten

Vant hovedpremien i årets «Fiskefesten» i Åkrestrømmen sist helg gjorde Truls Amundsen fra Rena. Han stakk av med en flott fiskebåt i premie. Konkurransen ble arrangert for tredje år på rad. To hundre og femti fiskere deltok i todagerskonkurransen. Førstepremien i juniorklassen tok Adrian Rønning Myrvang fra Hamar.

Daniel Svendsberget fra Elverum tok den største fisken, en ørret på 3,7 kilo tatt i Storsjøen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.