Norbert er fast på de årlige listene i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse. Denne gang melder han inn en gjedde på 7,4 kilo som sin største. Kameratene hans har meldt inn gjedder på 7,1 kilo, 5,1 kilo, 4,6 kilo og 4,2 kilo. Alle gjeddene er tatt i Åkersvika. Også fra Trysilelva er det meldt inn ei stor gjedde. Det er Tina Solbakken som har tatt ei gjedde på 8,2 kilo.

Slik vokser gjeddelista i konkurransen, og vi vet av erfaring at det vil bli meldt inn mange store gjedder utover sommeren. I fjor ble den største gjedda, på 14,6 kilo, tatt av Kent Evenrud fra Ottestad, 13. juli i Åkersvika – og det ble tatt gjedder på over ti kilo i Mjøsa både tidlig og sent i juli.

Rekorder

I Åkersvika ble det i 2011 meldt inn ei rekordgjedde på 18,6 kilo. Han som tok gjedda het Jørgen Asplund fra Ottestad. Asplund hadde norgesrekord med denne gjedda, inntil det utpå senhøsten ble meldt inn ei gjedde på 18,7 kilo tatt i Øyeren.

Det er mange ganger skrevet og snakket om langt større gjedder, men disse gjeddene på atten kilo er i dag registrert som rekorder for gjedde tatt på sportsfiskerutstyr. I Sverige er rekorden 19,3 kilo – men den sterkeste historien i Skandinavia har nok dansken Finn Sloth Hansen som i 2015 tok ei gjedde på 21,1 kilo da han dorget – med kajakk! Gjedda ble målt til 125,5 centimeter.

Fiskefesten

Vant hovedpremien i årets «Fiskefesten» i Åkrestrømmen sist helg gjorde Truls Amundsen fra Rena. Han stakk av med en flott fiskebåt i premie. Konkurransen ble arrangert for tredje år på rad. To hundre og femti fiskere deltok i todagerskonkurransen. Førstepremien i juniorklassen tok Adrian Rønning Myrvang fra Hamar.

Daniel Svendsberget fra Elverum tok den største fisken, en ørret på 3,7 kilo tatt i Storsjøen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00