Det er alltid hyggelig å lese tallene som forteller om fritidsfiske i Norge og som presenteres av Norges Jeger- og Fiskerforbund – og i år forteller NJFF at i overkant av femti prosent av Norges voksne befolkning fisker en eller flere ganger i året. Blant barn i aldersgruppen 11 til 16 år fisker 84–88 prosent en eller flere ganger per år. Og snakker vi om sportsfiskere, de ivrige, som fisker ti eller flere ganger per år, så regner man med at en halv million nordmenn tilhører denne kategorien.

Småfisk

Man treffer garantert noen fiskere i løpet av en liten biltur på Hedmarken en sommerkveld, for eksempel ved Rokosjøen hvor vi denne uka traff Khuang Cer (20) og Bawi Kuplian (22). De fisket mellom Rokosjøen og Vesle Rokosjøen sammen med venner – og frydet seg når småfisken boblet i overflata – og innimellom nappet på krokene deres.

På spørsmål om de hadde fått noe større fisk i dette området, så svarte de nei – men også at det spilte mindre rolle. De koste seg i den flotte sommerkvelden.

Fiskefesten

Helgen som kommer er det nok mer alvor når sportsfiskerne møtes i Rendalen. Fjorårets suksess med «Fiskefesten» gjentas – og det er ventet mye folk; både for konkurransen og for å ha det trivelig sammen. Førstepremien i fjor var 150.000 kroner. Nå er premien en bil til verdi av 400.000,- Det skal fiskes på Storsjøen og i Mistra – og det er selvsagt jakten på storørret som gjelder.

For de aller fleste som plukker fram fiskestanga når til sommerferien handler det nok mer om fritidshygge, akkurat som fiskerne ved Rokosjøen denne uka, Khuang Cer og Bawi Kuplian.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.