Det skal konkurreres i ørret, abbor og gjedde, fiskere og fisk skal presenteres i NRK Sommeråpent på kveldstid – og hovedpremien er en 3-D-printa mjøsørret. Konkurransen presenteres i den første Sommeråpent-sendingen på NRK fra Kapp 12. juli. Hver kveld er det innslag fra konkurransen; fra Atlungstad 13. juli, fra Lillehammer 14. juli, fra Hamar 15. juli og fra Gjøvik lørdag 16. juli. NRK rigger også en tavle for bilder som følger konkurransen.

Vanskelige juli

Kan hende er TV-seerne så heldige at de får se en skikkelig mjøsørret tatt, selv om sannsynligheten kanskje er liten. I fjor ble kun to mjøsørret, på mer enn tre kilo, tatt i juli, meldt inn til Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse: En ørret på 6,9 kilo, tatt ved Grefsheimaleen 17. juli og en på fire kilo tatt i Furnesfjorden 29. juli.

En lite håp tente kanskje Ole Marius Ekeberg denne uka da han meldte inn en klassisk «punding», en ørret på 6,5 kilo, 88 centimeter lang, tatt ved Neslandet 4. juli. Fisker og fisk er på bildet som følger denne artikkelen.

Elvefiske

Ellers er juli en fin måned for elvefiske i Hedmark. Verten på Skogli Camping og Hytteutleie ved Atnbrua, Kyrre Brænd, passer godt på sine gjester – og det er også han som gjerne sender inn fangstrapporter – både fra Atnsjøen og fra Atnaelva. Denne uka har Kyrre rapportert inn tre flotte ørret tatt i Atnelva, 1,2 kilo, 1,1 kilo og en på 1 kilo. Olav Brekken fra Løten hadde et par riktig så fine dager i begynnelsen av uka. Mandag tok han en ørret på 1,050 kilo og tirsdag fulgte han opp med en klassiker på 1,2 kilo – begge tatt nettopp i Atnaelva.

Alltid stas hos Kyrre er skryteveggen hans, hvor han tegner av fiskene, skjærer dem ut i tre – og spikrer dem opp. Det er virkelig en flott gest, og etter hvert er veggen blitt et flott monument.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.