Inge Rønning fra Rendalen er ingen hvem som helst. Han har tatt mange storørret i Mistra. Hans rekord i Mistra er på 5,2 kilo. Hans personlige rekord på storørret tatt i elv er 7,5 kilo (Randselva). I vår har han debutert i Renaelva. Sjekk hans video fra kvelden han lander en storørret på 5,5 kilo.

5,510 kilo er nøyaktig vekt på ruggen han etter hvert lurer inn i håven.

Her får du også se en fisker slippe en gigant av en ørret tilbake der den hører hjemme: i elva.  Og dette er regelen der han tar denne ørreten, sør i Renaelva, ørret på mer enn førti centimeter skal slippes tilbake.

- Hva tenker du når du setter en slik ørret tilbake?
- For å si det først av alt, jeg har ingenting imot at fiskere tar opp stor ørret – men når det er sagt: det er en god følelse å slippe stor ørret tilbake igjen, ørret som kan sørge for at stammen står sterk, sier Inge Rønning.

Inge Rønning prøvde seg for første gang i Renaelva 1. mai. Han var sammen med en kamerat, Anders Svalstad – og de tok på direkten fire ørret på mellom en og halvannen kilo.

Kvelden etter tok Anders en ørret på 4,560 kilo.

Noen dager senere, 7. mai, slo storørreten til på en rappala; 5,510 kilo!  Det er denne fisken du kan se Inge Rønning håndtere på videoen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00