Hvor stor var den? Og hvor var den tatt? Det ble snakket om 8,6 kilo, det ble nevnt 8,8 kilo, det ble snakket om Nessundet, helt oppunder brua ... Sannheten kom for en dag. Ørreten veide 9,1 kilo. Den ble tatt utenfor det såkalte «Kalkverket» i Furuberget – og han som hadde tatt fisken het Martin Elverhøi fra Oslo.

– Det gikk nok rundt 40 minutter for å få den opp i båten. Fisken gjorde som den ville, men vi klarte å slite den ut, sa Martin Elverhøi til Hamar Arbeiderblad.

God åpning

Martin Elverhøi fisker sammen med kameraten Martin Ruud, og han fortalte også at de hadde tatt flere – men selvsagt ikke av samme størrelse.

Med en ørret på 9,1 kilo topper Martin lista etter de første dagene, men det er all grunn til å minne om at 9,1 kilo ikke er en størrelse som hadde gitt klasse-seier i fjor. Da toppet Johnny Høgli fra Råholt med en ørret på 10,4 kilo!

Fjorårets liste hadde ingen mjøsørret på ni kilo, men tre fiskere registrerte åttekilos mjøsørret – og seks fiskere registrerte sju kilos ørreter.

Jubel på Ringstrand

På Ringstrand meldes det også om en bra start på sesongen. De største har Egil Sjørengen og Joakim Løkken tatt, Egil har registrert en ørret på 4,94 kilo, Joakim har registrert en ørret på 4,92 kilo.

Leder Robert Larsen i Moelv og Omegn Jeger- og fiskerforening (MOJFF) forteller i en e-post at Joakim Løkken jublet høyest av alle, da han landet den flotte fisken i sin nye selvbygde trebåt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00