«6.040, 92 centimeter, tok i Furnesfjorden, mellom Snippsand og Bangsberget», heter det i eposten fra Ole Marius Ekeberg.

Da har Ole Marius tatt en punding andre år på rad. I fjor veide fisken 6.500, den ble tatt langs Neslandet – og datoen var da 4. juli.

Med denne storfisken er fem mjøsørret på mer enn seks kilo meldt inn i Hamar Arbeiderblads fiskekonkurranse denne sesongen.

Bra helg

Men mer stor fisk er tatt. Og helga 13. og 14. mai ble helt klart en bra helg for fiske etter storørret.

Ole Marius tok sin på morran 13. mai, og klokka var halv sju på morrakvisten da Team Heggelund meldte inn to flotte ørret; en på 4,2 kilo og en på 4,1 kilo, begge tatt i Furnesfjorden.

Sjekk også 16 år gamle Jens Holmvik fra Brumunddal som 14. mai tok en ørret på 3,6 kilo – og Jens har tidligere i vår meldt inn en ørret på 4,9 kilo!

Storfiskerhistorie

Mest oppmerksomhet er det garantert rundt Inge Rønnings ørret på 7,7 kilo og Anders Svalstads ørret på 4,1 kilo, begge tatt i Renaelva. Historien om disse to gutta, og deres jakt etter storørret i norske elver kan du lese i lørdagens utgave av Hamar Arbeiderblad.

Ørreten på 7,7 kilo tok Inge Rønning 1. mai, Anders tok en på 4,1 kilo noen dager senere.

På fiskesiden i dag viser Inge fram en ørret på halvannen kilo, også tatt i Renaelva - men i morgendagens avis kan du se bilder av guttas nevnte grove ørreter.

Slike fangster gjør oss fiskere ekstra nysgjerrige, og vi ble med gutta på storørretfiske i Renaelva forrige helg. Det ble noen skikkelig spennende timer inn i nattemørket. Sjekk i morgendagens avis om vi klarte å lure noen!

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.