• STOLT: Petter Antonsen, skipper for Team Antonsen.
  • STOR: Magnus Holland-Olssen (12 år) med sin abbor. Foto: Privat

Det har jo alltid vært sagt og skrevet at vår og høst er tid for fiske etter storørret på Mjøsa. Så klart har det vært noen slengere på sommeren, men i årets juli måned er det virkelig blitt tatt flere storfisk. Ole Marius Ekeberg fra Ridabu har tatt både en punding, 6,5 kilo ved Neslandet (4. juli) og en ørret på 4,1 kilo i samme terreng bare noen dager senere (8. juli).

Team Antonsen, med skipper Petter Antonsen fra Hamar, har meldt inn en flott ørret på 5,7 kilo tatt i Furnesfjorden. Og det er meldt inn nok et par på rundt femkilo’n.

Erik André Engelstad har meldt inn to flotte ørret, tatt ved Vannverket – en på 3,6 kilo og en på tre kilo.

Elvefiske

Spennende er det også å følge sportsfiskerne i elvene i Hedmark, og ekstra gledelig er det å ta imot innmelding fra storfisker Arne Halvorsen: ørret, 2,4 kilo, Brumunda, 8. august.

Thor Sandlie, Furnes har tatt en rugg på 2,3 kilo i Atnaelva 4. august – og sjekk denne, fra Åsta: «Vi fikk en ørret som veiet 1,5 kilo i Åsta, Kvarstadsetera 5. august. Fisker er Håkon Byrøygard Kvernvolden (15).»

Hilsen fra Joaquin

Alltid hyggelig er det å motta en hilsen fra en ivrig fisker som Joaquin Risheim: «Hei igjen. Det ble dessverre ingen diplomfisk i fjor. Jeg har vært i Glomma v/Tolga sammen med Olvar og Vidar. Vi fisket fra onsdag 3. til søndag 7. august. Maken til fiskedager har vi aldri opplevd. Vi fikk til sammen 19 ørreter i størrelsen 32 til 48 cm. Den største på 48 cm veide 1175 gram på digitalvekta. Snella mi gikk varm og det var like før det luktet svidd av bremsen.»

Slik skal det være.

Les også
NYHET .. og Håkon fikk ørret på 1,5 kilo i Åsta.
Les også
HELG Her er HAs interaktive fiskeguide til deg. 
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00